El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Somriures fa un pas més per tindre el seu centre de dia a Benimarfull

Associació Somriures a Benimarfull (Imatge d'abans de la situació de la Covid-19)

L'Associació Somriures la formen a hores d'ara 67 joves d’Agost, Agres, Alcoi, Banyeres de Mariola, Benimarfull, Biar, Castalla, Cocentaina, Ibi, Millena, Muro, Onil i Tibi. 

El Centre de Dia de Benimarfull, tancat fa uns 9 anys, podrà ser utilitzat per l’Associació Comarcal SOMRIURES 'Projecte de Connexió Vital', si tot va bé, pròximament. Després de molta paperassa amb distintes administracions, s'ha acordat que pròximament es convertisca en un centre d’atenció diürna. Per unanimitat, l'assemblea de Somriures, ha acceptat la cessió d'aquest espai que mai ha arribat a tindre un ús concret.

L'Associació Somriures la formen a hores d'ara 67 joves d’Agost, Agres, Alcoi, Banyeres de Mariola, Benimarfull, Biar, Castalla, Cocentaina, Ibi, Millena, Muro, Onil i Tibi. Somriures està formada per jovens amb un alt grau de discapacitat o amb una dependència reconeguda.


El Centre Cultural el Teular de Cocentaina ha acollit l'assemblea anual de 2020 de l’Associació Comarcal SOMRIURES, Projecte de Connexió Vital, amb una assistència fortament marcada pels efectes negatius de la Covid-19.


Aquesta assemblea marca un punt d’inflexió summament important per a les famílies de SOMRIURES, ja que per unanimitat van acordar acceptar la cessió d’aquest centre i sol·licitar a la Conselleria l’acreditació perquè siga un Centre de Dia per a persones amb diversitat funcional. Des que van visitar el centre, en el mes de gener, reconeixen que han comptat amb la total col·laboració de l’alcalde de Benimarfull, Carlos Montava, i l’equip de govern de la població i en tot moment ens han mostrat la ferma voluntat perquè els nostres fills i filles siguen els qui ocupen aquest centre, que porta ja tancat prop de nou anys i mai ha sigut utilitzat per a cap fi concret. En estos moments estem fent les gestions oportunes amb els tècnics municipals perquè l’Ajuntament ens cedisca l'ús de l’edifici.


Des de Somriures, asseguren que aquest centre de Benimarfull seria clau perquè, en cas de no tenir-lo "quan acaben l’etapa escolar, acabaran relegats a casa i exclosos de la societat, sense oportunitats per socialitzar-se ni completar el seu projecte de vida com ho fa qualsevol altre jove de la seua edat".


Projectes solidaris en marxa


Somriures té dos projectes de col·laboració a hores d'ara. Un és la venda del llibre de Francesc Jover, “Cançons i romanços del Comtat”, que poden adquirir a la major part de les llibreries de la comarca al preu de 22 euros.

L'altre és un gest extraordinari que ha tingut Pau Ferrando, de l’almàssera de Millena. Ha donat 924 botelles d'oli per a ajudar a l'Associació Somriures. Es tracta de botelles de mig litre que podran adquirir al preu de 5 euros contactant amb qualsevol persona de l’associació o a través del telèfon 634344014. A més, aquest no serà un oli qualsevol, serà un oli personalitzat pels joves de Somriures, ja que cada botella portarà la seua empremta digital i la seua signatura o nom, de manera que cada botella, no sols tindrà un magnífic oli de la nostra terra sinó que, a més, serà única i irrepetible.