El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Somriures ja ha presentat el projecte per al Centre de Referència Comarcal

Més de 40 famílies usuàries, i més de 30 representants polítiques de les comarques de l’Alcoià i El Comtat han anat a aquesta presentació.

L’Associació Somriures fa dos anys que estan lluitant perquè famílies que tenen xiquets i xiquetes amb diversitats funcionals tinguen més oportunitats, és per això que han estat treballant amb el Director General d’Habitatge, Rafael Briet i amb l’arquitecte, Manuel Rocamora per tal de fer un Centre de Referència Comarcal. A aquesta presentació van assistir més de 40 famílies de l’Associació i més de 30 representants polítics de les comarques d’El Comtat i l’Alcoià.

Aquest centre està destinat perquè els joves que després dels 21 anys finalitzen la seua etapa escolar, puguen tenir un millor futur. Aquest projecte es basa en 4 necessitats bàsiques per als usuaris: La possibilitat d’accedir a una casa-llar per a poder tenir una vida autònoma, continuar amb teràpies com logopèdia, fisioteràpia, estimulació multi sensorial o hidroteràpies perquè millore o no empitjore el seu estat de salut; també és important que aquests joves tinguen un espai laboral-ocupacional i que tinguen oportunitats per tal de trobar feina; i per últim, les relacions i l’oci, la inclusió social perquè aquestes persones puguen tindre una vida més feliç. És a dir, el projecte no es tracta de fer una residència, sinó que va més enllà, ja que l’objectiu principal és millorar les condicions de vida de les persones amb diversitats funcionals.

Encara no està decidida la ubicació d’aquest centre, és sols una proposta, però des de l’Associació Somriures, demanen als polítics que deixen a un costat les sigles polítiques i que treballen en conjunt per a aquesta causa.

67 famílies formen aquesta associació i ja hi ha més de 30 usuaris que són majors de 18 anys i que necessiten un centre d’aquestes característiques de forma urgent.

El Director d’Habitatge es va comprometre amb l’ajuda de l’Institut Valencià d’Edificació per a la redacció del projecte i a més per al suport econòmic d’almenys una part del pressupost de la construcció. Però, recorda, que aquest projecte necessitarà a més el suport d’altres conselleries com la de Polítiques Inclusives.