El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Somriures tindrà Centre de Dia a Benimarfull: l'Ajuntament licitarà les obres i la Generalitat les pagarà

Reunió amb el Director General d'Infraestructures Socials / Imatge facilitada per Somriures

El centre comarcal per atendre persones amb discapacitat de tota la comarca, i un dels objectius de l'associació Somriures, s'ha inclòs en el Pla Valencià d'Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025. 

Des de Somriures mostren la seua satisfacció no sols perquè la Generalitat ho costege, sinó perquè permet a l'Ajuntament encarregar-se de les licitacions, "i ens allibera a les famílies d'un pes molt gran". Ara tan sols demanen que s'execute tot prompte i no es quede en "paper mullat". 

"El Pla Convivint marca un punt d'inflexió importantíssim en la 'paràbola' de la vida dels nostres fills i les nostres filles, ja que amb ell, visualitzem clarament que un altre futur és possible!". Així de satisfets es mostren des de l'associació comarcal Somriures, des d'on feliciten públicament a la conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per "posar per escrit la intenció de materialitzar en els pròxims cinc anys aquestes infraestructures per a l’atenció de les persones amb diversitat funcional".

Que el centre de dia de Benimarfull s'incloga en el Pla Convivint suposa que la Generalitat es farà càrrec de la dotació pressupostària per a la infraestructura. Però també permet que siga l'Ajuntament el que es faça càrrec de les licitacions i contractacions d'obres, "i ens allibera així a les famílies d’un pes molt gran per no haver de fer front al cost de la reforma de l’edifici, al pagament d’honoraris professionals de redacció de projecte, direcció d’obra, equipament, etc." Des de Somriures ara confien que tot s'execute com més prompte millor, i que no es quede "en paper mullat".

L'associació comarcal s'ha reunit amb el Director general d'Infraestructures de Serveis Socials, Enric Juan, per conéixer el Pla d'Infraestructures de Serveis Socials, i que també inclou el centre de dia a Castalla i el centre residencial a Ibi. Des de Somriures també s'han reunit amb l'equip de govern de Benimarfull, a qui s'ofereixen per ajudar en tot el procés: "des d’un primer moment, sempre hem trobat la seua complicitat i total implicació perquè aquest edifici, que Benimarfull va construir ara fa ja més de deu anys i mai ha sigut obert al públic, siga el primer embrió del Projecte Somriures".

Amb els regidors de Benimarfull / Imatge facilitada per Somriures