El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Sor Elisa Verdú visita Alcoi i ens compta la seua tasca en Moçambic

  • L'Ajuntament d'Alcoi col·labora amb l'associació Kanimambo i recolza a l'Hospital Caramelo a través de les subvencions anuals destinades a la cooperació internacional.

Elisa Verdú Jordà és filla de la caritat de Sant Vicent de Paul i metgessa. Va estudiar medicina en València i Pamplona i, després d’estar en l’hospital la Fe de València com interna, va decidir dedicar-se als pobles en Àfrica. Va estar 12 anys en Ruanda i, després, va impulsar l’Hospital Caramelo en Chowke, on es troba ara.

Sor Elisa Verdú, després de tres anys sense vindre a Alcoi, es troba en la seua ciutat natal fins al novembre, quan tornarà a anar-se'n a Moçambic. La religiosa, és l’ànima de l’hospital Caramelo de Chokwe, un centre referent en la investigació i tractament de pacients amb Sida, on també es realitzen tasques socials com l’alfabetització, l’escolarització, l’apadrinament de xiquets, la protecció de les dones enfront de les desigualtats o la garantia d’habitatges en condicions.

Sor Elisa va parlar en ARAMULTIMÈDIA i ens va contar la seua tasca en Moçambic i com s’ha patit la pandèmia en Àfrica, entre altres coses. TOT EN EL VÍDEO.