El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Sortejos, concursos, ofertes i tallers per a l'hostaleria i el comerç de Castalla durant Nadal

Presentació de la campanya / Aj. Castalla

Castalla compta amb més de 200 establiments entre comerços i hostaleria

‘Aquest Nadal, Castalla és el teu millor centre comercial!’ és la nova campanya que ha preparat l'Ajuntament de Castalla. L'objectiu és ajudar als hostalers i comerç de proximitat amb la situació derivada de la Covid-19.

Castalla compta amb més de 200 establiments entre comerços i hostaleria, la qual cosa suposa una gran varietat d’oportunitats per a la població i dóna mostra del potencial del sector. Les empreses interessades només han de complir amb dos requisits: disposar d’un comerç local i/o hostaler a la localitat i aportar un producte per a la creació dels llots que se sortejaran. L’Ajuntament sufragarà la resta de despeses que implica la campanya com la catifa roja, els vídeos promocionals, la publicitat pagada en xarxes, l’elaboració de la cartelleria i els materials necessaris, així com l’organització de les activitats infantils.


Un fum d'iniciatives


L'Ajuntament ha preparat iniciatives de tot tipus. Per un costat, el Consistori col·laborarà amb la decoració dels establiments per a millorar la seua imatge i visibilitat. L’Ajuntament posarà a disposició de cada comerç una moqueta roja, característica d’aquesta època, perquè s’identifique ràpidament on es troben els locals. A més, es celebrarà un concurs de decoració d’aparadors amb dos categories: comerços i hostaleria. Per a participar, els negocis interessats hauran d’adornar els seus expositors amb motius nadalencs i el guanyador es decidirà en una votació a les xarxes socials municipals.


Per altra part, la segona línia d’actuació és l’activació del comerç local, dividida en cinc actuacions diferents. En primer lloc, es gravarà un lipdub amb els comerços, per a convidar a comprar d’una manera diferent i atractiva. També es confeccionarà un calendari d’advent, que funcionarà com a catàleg amb les ofertes de les empreses participants. En tercer lloc, el passaport nadalenc és un document que acredita a la població a participar en un sorteig de productes, després d’aconseguir sis segells dels establiments, similar al funcionament del ‘tapaport’ que tradicionalment se celebra a Castalla. A més, s’usaran els canals de comunicació municipals per a donar difusió i arribar al màxim de gent possible. Per últim, en cinqué lloc, hi haurà una programació d’activitats infantils amb tallers i treballs manuals amb l’objectiu d’afavorir la conciliació dels més xicotets amb les compres nadalenques.


En relació amb el passaport nadalenc, l’edil responsable, Maite Gimeno, ha proposat “que cada ciutadà aconseguisca dos segells del sector de l’hostaleria i quatre del sector de comerços i serveis, perquè es produïsca un repartiment equitatiu entre els diferents tipus d’establiments implicats”. En aquest sentit, ha afegit Gimeno, “és important ajudar- nos entre tots i aconseguir que ningú es quede enrere. Aconseguirem que les compres nadalenques siguen una empenta per a eixir de la difícil situació que estem vivint”.


Maite Gimeno continua dient que “l’objectiu de la campanya és promoure les compres en el comerç local durant Nadal, per davant de les grans superfícies, perquè les institucions, els establiments i els veïns i veïnes de Castalla contribueixen junts al creixement dels nostres comerços, en un moment en què necessiten la nostra ajuda i col·laboració”.