El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

SOS Servicios, exemple de l'ajuda real d'Activa Àgora

Fins al 30 de març estan obertes les inscripcions ací, per començar l'itinerari en abril.

SOS Servicios naix en les nostres comarques però ara té presència en València, Barcelona i Madrid. I d'ací poc traspassaran fronteres amb la implantació a la República Dominicana. Tot un èxit que el seu creador, Alejandro Ripoll, assegura que es deu al programa Activa Àgora "que em va fer creure en el meu projecte".

En abril comença una nova edició d'Activa Àgora, un itinerari de tres mesos, amb assessorament, tallers i seguiment, per fer realitat la teua idea de negoci. En aquesta pròxima edició, i després del procés de selecció, es triaran 10 projectes perquè formen part.

En les 4 edicions anteriors s'han posat en marxa fins a 23 empreses, i la guanyadora de l'última edició és SOS Servicios, d'Alejandro Ripoll. Es tracta d'una plataforma per aconseguir un servici per hores, com cuidar als fills o neteja de la casa. El seu negoci es va iniciar en les comarques, i ara compta amb una important expansió que li ha portat fins a la República Dominicana. Alejandro Ripoll explica que ja inicien fins i tot contractacions indefinides, "i tot, sincerament, he d'agrair-lo a Activa Àgora. Perquè jo, en un principi, no creia en el projecte. I amb aquest procés m'han fet creure en ell".

L'itinerari de tres mesos ofereix seguiment per part del CEEI, FEDAC i JOVEMPA, amb assessorament, tallers i tutories; suport per a demanar ajudes públiques i fins i tot la instal·lació gratuïta en l'espai de l'Àgora mentre dure el programa. Però un dels aspectes que cal destacar és el grup que es forma, de 10 emprenedors amb una idea viable, perquè treballen junts i en molts dels casos sorgeixen sinergies inesperades. De fet, Jesús Casanova, director del CEEI, explica que alguns dels projectes no tiren endavant perquè s'integren en altres.

Fins al 30 de març estan obertes les inscripcions per a participar en la cinquena edició d'Activa Àgora. Més informació ací.