El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Sotaroni rep un premi de plata al concurs internacional més prestigiós d'Olis Verge Extra

Premi

El Coupage de varietats autòctones com blanqueta, manzanilla i afafarenca va ser l'oli premiat

El premi, que és d'un concurs de Nova York, el van rebre quan encara estàvem amb l'Estat d'Alarma

La marca alcoiana Sotaroni, de l'empresa Torrevella Explotació Agrícola S.L., rep el reconeiximent internacional en un dels concursos més prestigiosos del món d'Oli Verge Extra.

Amb el seu "Oli de pagament" de varietats autòctones, criades i collides està situat al terme municipal d'Alcoi, en la platació de la seua propietat del Mas de la Torrevella situat al Vall de Polop, entre la Serra de Mariola i la Font Roja. La marca ha conseguit ser un referent internacional amb més de 20 anys d'experiència. Els seus olis estan present als mercats de la Xina, Japó, Taiwan, Australia, EEUU, França i Alemanya, entre altres. 

El concurs de Nova York, World Olive Oil Competition, organitzat per la revista Olive Oil Times, té una repercusió en publlicacions del món de l'Oli d'Oliva Verge Extra.

El panell dels jutges és internacional i de reconegut prestigi, de 13 països diferents. Està liderat pel seu fundador Curtis Cord, que és somelier d'Oli d'Oliva en l'Internacional Culinary Center.

L'oli premiat es tracta d'un Coupage, de varietats autòctones, com blanqueta, camamilla i alfafarenca, mesclat amb picual i arbequina. Per a aconseguir un balanç elegant i delicat amb tocs d'almendra, anous, olives negres i notes madures.