El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Spiderman 'actua' a les entradetes d'Alcoi

El 'susodicho'
És necessàri regular des de l'Associació les filaetes? Tenen responsabilitat les filaes si cedeixen l'entradeta a una altra entitat

La secció més seriosa i tradicional de la Festa alcoiana encara no s'ha recuperat després que dissabte l'spiderman de l'Atlético Salesianos tornara a fer de les seues pels carrers del centre. Hi ha diversitat d'opinions. Uns diuen que cal continuar relaxant el múscul i permetent que la Festa siga el que la gent vulga... i d'altra banda, els més formals reclamen fins i tot sancions que eviten que torne a passar açò. Un tipo/tipa amb careta fent el cabo. Tenen, doncs, les filaes responsabilitat en aquest tema? L'Associació de Sant Jordi hauria de plantejar una regulació per a les filaetes? La Festa se'ns complica per segons.

Dissabte 2 d'abril es van viure situacions una mica atípiques en el centre d'Alcoi mentre tenien lloc les Entradetes. Alguns, indignats, qualificaren el succés com un carnaval. Altres quasi patiren un infart en veure a Spiderman però també a una immensa tropa de dones formant pel País Valencia... On anirem a parar?

Spiderman va aparèixer pujant País Valencià. Fotografies amb aquest xic en la careta del superheroi s'han fet virals a les xarxes socials. No ha sigut la primera volta que ha succeït una cosa pareguda, ja que fa 4 anys a algú (no sabem si és el mateix Spiderman el de 2016 que el de fa uns anys) també se li va ocórrer eixir amb una careta idèntica. També en la mateixa nit es van veure (oh, sacrilegi) persones (dones fins i tot) bevent amb el gotet en la mà mentre formaven.

Cal obrir, per tant, el debat sobre el que volem d'una vegada per totes de la Festa alcoiana pel que fa a aquests assumptes tant rellevants dins del particular Univers alcoià. Qüestions que tretes d'aquest Univers freguen la ridiculesa (plantejar-se'ls) però que a la city són vertaders temes d'Estat.

Haurà d'intervindre l'Associació amb una normativa o és un tema de les filaes? Perquè se suposa que a les entitats que no són filaes se'ls cedeix des d'una filà l'entradeta. Si la filà 'X' li deixa Spiderman i els seus mutxatxos l'honor de fer una filaeta... és eixa filà responsable que isca amb una careta? Té importància açò? Spiderman té dret a manifestar-se pels carrers d'Alcoi?