El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Subdelegació vol incrementar la seguretat als pobles de l'Alcoià i Comtat

La Subdelegació del Govern prepara una reunió amb tots els pobles de les comarques, la Guàrdia Civil, i la Policia Nacional per estudiar les mesures a prendre per millorar la seguretat i reclamar més efectius al Ministeri de Defensa. 

Ara la situació està tranquil·la, però en els últims dos mesos s'han viscut onades de robatoris tant a Cocentaina com als pobles d'Alfafara i Agres. L'alcalde d'Alfafara ha demanat més seguretat a la zona, i també els veïns de Gormaig han escrit a subdelegació perquè incrementen els efectius als pobles. Fins i tot des de les mancomunitats del Xarpolar i l'Alcoià i el Comtat s'han plantejat fer una mena de policia mancomunada, però la idea no ha prosperat. 

Segons ha pogut saber ARAMULTIMÈDIA de fonts policials, en la majoria dels casos es tracta de bandes organitzades que passen per una comarca i desapareixen ràpidament, traslladant-se a altres províncies. De fet, des del passat 19 de gener no s'ha registrat cap denúncia per robatoris amb força a les nostres comarques, tot i que des de la Guàrdia Civil expliquen que no tot el món presenta denuncia (condició indispensable perquè puguen investigar). Però també cal incloure molts robatoris menors, com els que hem conegut a una associació de persones amb discapacitat a Ibi, o un detingut recentment a Alcoi. La Policia Local de Cocentaina confirma que han d'atendre almenys un robatori cada setmana. Afortunadament, en cap cas cal lamentar cap dany personal. Tot i això, en determinats moments la sensació d'inseguretat entre els veïns és més gran. 

I quina és la solució? La majoria dels pobles reclamen més efectius. Per exemple, el regidor de seguretat de Cocentaina Toni Hernández explica que la policia local ha de fer de vegades funcions que no li corresponen, però que estan al peu del canyó per a tot. L'alcalde d'Alfafara, Toni Cloquell, creu que s'haurien de reobrir les dos casernes de la Guàrdia Civil a Planes i l'Alqueria, per tal de cobrir millor tots els pobles. També considera que les fronteres provincials fan mal als municipis que estan a prop, ja que per exemple Bocairent està més a prop fins i tot que la caserna de Muro però depén d'una altra demarcació. 

I des de la subdelegació del Govern asseguren ARAMULTIMÈDIA que són conscients del problema, que estan estudiant la situació i arrepleguen dades de les diferents actuacions fetes. Ja s'han reunit amb algun dels municipis afectats, però preparen una gran reunió, previsiblement per al mes de febrer, amb presència de tots els ajuntaments, i de les forces de seguretat. L'objectiu d'aquesta reunió és poder concretar les necessitats dels municipis i donar trasllat de les peticions al Ministeri de Defensa, que és qui tindrà l'última paraula.