El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

S'ultima en Alcoi el protocol contra la Violència de Gènere

La reunió s'ha celebrat al Saló de Plens de l'Ajuntament d'Alcoi.

El 'Protocol de Violència de Gènere' està més a prop d'assolir-se després de la reunió mantinguda per la Mesa de Protocol sobre la Violència de Gènere aquest matí a l'Ajuntament d'Alcoi. L'últim pas que falta per afegir al protocol és el mapa de derivació en el que ja s'està treballant.

Durant la reunió s'ha contemplat que, a més a més del protocol que ja està ultimant-se, s'estudiarà la realització d'un altre protocol específic per prevenció en adolescents per la seua importància i transcendència. En aquest sentit, cal recordar que el Reial Decret de 3 d'agost, de mesures urgents per al desenvolupament del Pacte d'Estat contra la violència de gènere per part del govern central, va suposar la recuperació de les competències sobre violència de gènere per als ajuntaments. Les competències en la violència de gènere vénen acompanyades d'una ajuda, en el cas d'Alcoi, de 27.423,21 euros per a portar endavant diferents activitats.

Aroa Mira, regidora d'Igualtat, destacà el següent: "s'ha treballat molt, i amb molt bona predisposició per part de tots, per a coordinar-nos, i aprofitar tots els recursos que tenim al nostre abast sense solapar-nos sinó complementant els serveis així com detectant, en quina part necessitem més esforços. Al final, l'objectiu és donar la millor atenció, ajuda i solució a la violència de gènere a les alcoianes i alcoians".

A la reunió conduïda per la regidora Mira també han participat tècnics municipals de les regidories de Polítiques Socials, Educació i Igualtat; representant de l'oficina de l'Atenció a les Víctimes; representants de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats; la Coordinadora del Centre Dona 24 hores; els màxims representants de la Policia Local i Nacional a la ciutat; així com personal dels diferents recursos i entitats que treballen en aquest camp a Alcoi.