El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Sumem 68 nous casos de coronavirus i un mort a Alcoi

Segons les xifres oferides per Sanitat aquest 15 de desembre, el departament de Salut d'Alcoi compta amb 2.987 casos de coronavirus enguany, dels quals 222 s'han detectat en l'última setmana. Fins ara hem perdut 161 persones. 

Mantenim la contenció del virus, amb una reducció lenta, però continua de la Incidència Acumulada en quasi tots els municipis de les comarques. Alcoi és la que suma gran part dels casos en aquesta ocasió, 48, així com l'única mort. I és, juntament amb Castalla, els únics municipis que mantenen una alta Incidència Acumulada. 

El Departament de Salut d'Alcoi torna a ser dels que menys casos suma de tota la província d'Alacant, juntament amb Dénia, la Marina Baixa i Torrevella. En la nova actualització sumem 68 nous casos, una quarta part del que estan sumant en els departaments que més increments presenten, com Elda o la veïna Xàtiva-Ontinyent, amb més de 250 casos cadascuna. El departament d'Alacant capital suma 200 casos, i la resta, com Elx, Crevillent o Oriola, estan al voltant del centenar. 

Mantindre un nombre de nous casos per sota el centenar ens permet reduir de nou la Incidència Acumulada, i ens quedem en 164 casos per cada 100.000 habitants, encara en Risc Alt però a punt de baixar a Risc Mitjà. També la situació a l'Hospital és més tranquil·la que fa un mes. Segons fonts pròpies, en l'inici d'aquesta setmana teníem 19 persones ingressades en planta i 3 en l'UCI. El més desitjable seria que continuàrem amb aquesta tendència de reducció, i entrarem en les festes nadalenques amb una incidència mínima i l'Hospital controlat, per tal de compensar el moviment social que malgrat les restriccions, hi haurà. 

Incidència per municipis

En aquesta ocasió, la majoria dels nous casos a les comarques es concentren a Alcoi, amb 48 positius detectats els últims dies. La capital de l'alcoià no redueix la incidència acumulada, que manté per damunt dels 230 casos per cada 100.000 habitants. També és Alcoi la que suma l'única mort d'aquesta actualització, i ja té acumulades 98 víctimes de la pandèmia. 

Pel que fa a la resta de municipis, Castalla suma 7 nous contagis i també manté una incidència de quasi 230 casos per cada 100.000 habitants. La resta de municipis milloren xifres. Banyeres, per exemple, que suma 4 nous casos, manté una incidència per sota dels 100 casos per cada 100.000 habitants. I els nous casos en la resta de pobles són mínims: Ibi, Onil i Muro sumen 2 cadascun; i Cocentaina i Gorga 1 nou cas cadascun.