El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Superem els 180 ingressats per COVID-19 a l'Hospital

Ara per ara queda menys del 25 per cent dels llits de l'Hospital lliures per a qualsevol malaltia, no sols coronavirus.

A l'Hospital Verge dels Lliris continuen incrementant els ingressos per coronavirus, i segons ha pogut saber ARAMULTIMÈDIA, aquest cap de setmana se superaven les 180 persones ingressades, entre planta i UCI. Això és més de la meitat de tots els llits de l'Hospital, vora uns 300.

La situació a l'Hospital és molt delicada. Segons fonts pròpies d'ARAMULTIMÈDIA, l'Hospital té ocupats més de 220 llits, dels vora 300 que té, i una gran majoria, 180, són de coronavirus; la resta d'altres malalties. Són xifres arreplegades al llarg del cap de setmana, i que van en augment. Pràcticament tots els casos que no siguen de COVID es deriven a altres hospitals, i no es realitzen ni consultes ni operacions no urgents. Les sensacions que ens arriben de diferents membres del personal sanitari són angoixants.

Part dels nous positius es registren en les residències de majors. Segons informen des del Departament de Salut, hi ha casos en tots els centres de les comarques, tot i que no es concreta més dades. No en tots els centres hi ha brots, sinó que en alguns casos són contagis aïllats i originats fora del centre. De moment tenim constància que hi ha brots a DomusVi de Cocentaina; i a Alcoi al Hogar de San José i a l'Emilio Sala, tot i que no sabem com va l'evolució dels brots. Ja s'ha iniciat a més la segona dosi de vacunació en les primeres residències que la van rebre a finals de desembre, i es preveu que a les nostres comarques comence aquesta setmana.

I pel que fa als centres educatius, han notat un descens d'assistència tot i que no registren una incidència excessiva. Segons la consellera d'educació, el 98,8 per cent dels grups d'alumnes han conclòs sense incidències la primera setmana del curs; i quasi el 84 per cent han realitzat les classes de manera presencial. A Alcoi, hi ha almenys quatre aules confinades, i altres on es confina al grup d'alumnes proper a un positiu. A tota la comunitat valenciana hi ha confinats uns 550 grups de vora 300 centres educatius. Donada l'alta incidència del virus a tota la Comunitat Valenciana ara mateix, els centres educatius tornen a mostrar-se com un lloc segur on es detecten els casos positius i es detenen els contagis. Segons les dades oferides per Educació, durant el primer trimestre del curs el 89 per cent dels positius detectats en xiquets d'entre 3 i 18 anys s'havien contagiat fora del centre educatiu.