El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Suport del ple municipal a la Unitat d'Hospitalització a domicili del Verge dels Lliris

Hospital Verge dels Lliris

Demanen que la Generalitat no reste un infermer a l'equip de treball de la Unitat d'Hospitalització.

Tots els grups municipals -a excepció del Partit Socialista- han votat a favor d'una moció per a preservar l'equip de 10 infermers i 4 metges que treballen a la Unitat d'Hospitalització a domicili de l'Hospital Verge dels Lliris.

El Partit Popular -encarregat de presentar la moció al plenari del 25 de febrer- assegura que la Generalitat ha plantejat la disminució de l'equip de treball en un infermer, la qual cosa obligaria a modificar els torns de treball. Els nou infermers restants, segons els populars, realitzarien torn de matí, i dos d'ells augmentarien la seua càrrega de treball per a cobrir el torn de vesprada a través de guàrdies.

"La retallada plantejada per la Direcció d'Infermeria pot reduir la qualitat d'un servei eficient i consolidat" ha manifestat el candidat popular a l'alcaldia, Quique Ruiz. Els populars també demanen que no es retallen el nombre de vehicles a disposició de la unitat, i que es restablisquen les enquestes de qualitat eliminades en 2015.

Aportacions de Compromís

El grup municipal ha donat suport a la moció popular aportant unes esmenes al text, amb les quals demanen que el servei assistencial puga abastir la població que viu a les urbanitzacions del terme municipal d'Alcoi. El portaveu de Compromís, Màrius Ivorra, denuncia que "si un alcoià viu al Baradello o Montesol, catalogats com a zones urbanes, no té la possibilitat de rebre hospitalització a domicili". Amb la moció aprovada esperen recuperar el personal perdut per la reestructuració interna, i per tant "no hi haurà alcoians de primera i de segona" ha declarat Ivorra.