El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tallen de nou un carril del pont de Sant Jordi per instal·lar els pilons

Imatge facilitada pel consistori de com quedarà el pont amb els pilons
L'Ajuntament informa que la col·locació dels pilons començarà aquest divendres 15 de desembre, tot i que les plaques de metacrilat amb llums a mida s'instal·laran després de Nadal

Aquest divendres 14 i dissabte 15 de desembre s'instal·laran els pilons de la vorera dreta, mirant a la plaça. El cap de setmana següent, 22 i 23 de desembre, els de la vorera dreta. Durant aquests quatre dies de treball es tallarà un carril del pont, i els vehicles hauran de fer el recorregut habilitat durant les obres, pel riu. Això sí, les plaques de metacrilat fetes a mida i amb enllumenat propi no podran demanar-se i instal·lar-se fins després de les festes nadalenques.

L'Ajuntament d'Alcoi anuncia que es tallarà de nou un carril del pont de Sant Jordi per tal d'instal·lar els pilons que bordejaran les voreres. La intenció de l'Ajuntament és fer les obres durant dos caps de setmana, i així tallar els carrils al voltant de quatre dies.

La instal·lació dels pilons és d'una recomanació de les forces de seguretat per a reforçar la protecció en les vies principals després de l'atemptat de Barcelona, i el que sí que és cert, és que evitaran el pas de vianants pel mig del pont i incrementaran la sensació de seguretat per la vorera.

Però aquestes obres suposen, de nou, el tall d'un carril de trànsit. S'han d'instal·lar un total de 180 pilons de 50 centímetres d'alt i 25 centímetres de diàmetre. Primer s'instal·laran en la vorera esquerra (mirant a la plaça), la qual cosa afecta el trànsit, ja que s'ha de tallar el carril que va des del centre a l'Alameda. Els vehicles hauran d'anar baix del pont, pel mateix recorregut habilitat mentre estaven les obres en marxa. L'inici de les obres i el tall de carril està previst per aquest divendres 15 de desembre, i des del consistori confien a acabar-les l'endemà, dissabte 16 de desembre. El següent cap de setmana, 22 i 23 de desembre, s'instal·larien els pilons de la vorera dreta, tot amb la intenció de "no complicar el trànsit a la ciutat".

Així, els pilons estaran instal·lats per a la Nit de Nadal, però no les plaques de metacrilat enllumenat que van entre piló i piló, ja que fan fetes a mida "i és necessari esperar a la col·locació dels pilons per assegurar-se'n que s'adapta al pendent i les característiques del pont". Per tant, la il·luminació del pont no estarà acabada fins passat el Nadal.