El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tallers, conferències, cinema, grafits, esport i música. Tot per a celebrar el Dia de la Dona a Alcoi

D'esquerra a dreta Ruth Tomás, tècnica d'igualtat; la regidora Aroa Mira; la directora general de l'Institut de la Dona, Maria Such; i Asún Navarro, del col·lectiu 8 de març.

Maria Such, directora de l'Institut valencià de la Dona, ha agraït la col·laboració entre tantes entitats, per a oferir una programa molt complet, que "tracta l'apoderament, la formació, la cultura, i intenta visibilitzar les dones". Anima a tots a anar a València amb l'autobús que organitzen des del Col·lectiu 8 de març. Maria Such està en Alcoi perquè és una de les Dones Valentes de la campanya que ha presentat Fresneda Magazine.

El dia central, el 8 de març, hi haurà una manifestació a les 12 hores que espera ser tan multitudinària com la de l'any passat. També tenim el concert gratuït de Soleà Morante al Teatre Calderón, o una jornada de conferències sobre la visibilització de la dona. Són tan sols algunes de les propostes que ha presentat l'Ajuntament.

La regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament d'Alcoi s'ha aliat amb nombroses entitats per a presentar una atapeïda agenda, amb activitats durant tot un mes, per a celebrar el dia de la Dona. El dia central, el divendres 8 de març, hi haurà una concentració i una volta als ponts, que espera ser tan multitudinària com la de l'any passat, i on es repartiran guants i mocadors de color morat. Però les activitats comencen aquest mateix divendres i s'allarguen fins a mitjan abril.

Cal destacar com a novetat la proposta de l'IES Cotes Baixes, que al llarg de tota la primera setmana de març faran pintades en diferents murs de la ciutat amb frases contra la violència de gènere i la igualtat. I també un concert gratuït i obert a tot el públic amb Soleà Morante, que de seguir omplirà el Teatre Calderón.

Però a més, diferents entitats han preparat moltes altres activitats que passem a desgranar-te a continuació. Els detalls pots consultar-los en les diferents imatges del programa previst.

La primera proposta és per a aquest 1 de març, un taller sota el títol 'Tornar a la feina i mantindre la lactància és possible', de la mà del col·lectiu de Mare a Mare. Aquest col·lectiu també proposa una nova foto massiva alletant a xiquets. És Tetarte, 'l'Art d'alletar des de l'apoderament', i serà a la Torre Na Valora el diumenge 3 de març.

El col·lectiu de dones 8 de març ens ofereix un fum d'activitats. La primera, el dimarts 5 de març amb una reunió informativa sobre la vaga de dones prevista per al dia central. La següent xarrada serà el dijous 7 de març , sobre les dones a la Resistència antifranquista, i oferida pel Francisco Martínez López 'Quico', exiliat durant la dictadura. Ja en abril, el dia 5, el col·lectiu 8 de març farà el taller 'Apoderament per a la Felicitat', a càrrec de la doctora en psicologia Maite Sarrià. Totes les activitats d'aquest col·lectiu tindran lloc a la seu del club d'Amics de la UNESCO, com també el cicle de cinema dedicat a les dones i que projectarà 4 pel·lícules al llarg d'aquest mes.

Per cert, que el Col·lectiu de Dones també ha organitzat un autobús per anar divendres 8 de març a la manifestació que es farà de vesprada a València, i que també farà parades a Cocentaina i Muro. El preu és de 4 euros i cal reservar.

També col·labora enguany el col·lectiu de Dones Artistes del País Valencià i la regidoria de cultura, amb l'exposició 'Visibles'. I des de cultura també es faran tallers didàctics per als col·legis en la Capella de l'Antic Asil. També tindrem música amb un concert del Club Jazz el Mussol per al 8 de març.

I el dia de la Dona enguany també té molt d'esport. Per una banda, el campus d'Alcoi de la UPV organitza la huitena cursa universitària de la Dona, per al dijous 1 de març. I la regidoria d'esports proposa una activitat nocturna: una trotada de 10 quilòmetres per als més valents i una caminada de 4 quilòmetres. Les dos activitats acabaran amb una sessió de relaxament en l'aigua, i seran el dia central, el divendres 8 de març.

Cal destacar també el dia de conferències per la visibilització de les dones en les arts plàstiques, a càrrec del grup d'investigadores d'Història de l'Art de la UNED a Madrid, i que tindrà lloc el 5 de març a la capella de l'antic asil.

Presentació de les activitats del dia de la Dona a l'Ajuntament d'Alcoi