El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

També tindrem senadora alcoiana: Vicenta Jiménez de la coalició A la Valenciana

Resultats al Senat en Alacant, amb el 95 per cent escrutat.
El PSOE perd un senador a favor de la coalició A la Valenciana

Canvia la configuració de senadors por Alacant, ja que, amb el 95 per cent escrutat tot indica que el PSOE perdrà el seu senador a favor de la coalició A la Valenciana. Així, entrarà en el Senat la candidata alcoiana Vicenta Jiménez.

A la Valenciana ha aconseguit una senadora per la província d'Alacant, que el perd el Partit Socialista. Així, l'alcoiana Vicenta Jiménez formarà part del senat en lloc de Encarna Llinares, del PSOE. Tot açò amb un escrutini de quasi el 95 per cent i una diferència de poc més de 3.000 vots entre les dos.

En la fotografia adjunta es poden consultar els resultats en el que A la Valenciana ha aconseguit incloure una senadora per la província d'Alacant. Així, es trenca la dinàmica que hi havia fins ara en la província d'Alacant per la qual els senadors es repartien entre PP i PSOE, i entra a formar part del joc la coalició de Podem, Compromís i Esquerra Unida. A més a més, la senadora que entra per A la Valenciana és l'alcoiana Vicenta Jiménez, que ha rebut més de 10.400 vots directes en Alcoi, més de 1.700 en Muro i fins i tot 1.200 en Cocentaina.

La coalició Compromís-Podem-Esquerra Unida ha aconseguit incrementar el nombre de senadors d'1 el 20 de desembre a 3 en aquest 26J. Aquests tres senadors es sumen als altres 8 senadors que ha aconseguit Podemos-IU-Equo i a l'1 de la unió de Podemos en les marees.