El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tan sols 25 nous positius en els últims dies, però sumem 1 mort a Ibi

A poc a poc fem camí per eixir de la boira.

Dades actualitzades segons les xifres oferides per la conselleria de Sanitat. A dia 2 d'octubre el departament de salut d'Alcoi té 848 casos acumulats, 139 d'ells detectats en l'última quinzena. Sumem una nova mort, corresponent a Ibi; hem perdut 119 persones.

De nou, som dels departaments que menys casos positius sumen. En els últims 4 dies s'han detectat per PCR 25 nous casos, prou menys que en la resta de departaments. Però lamentem una nova mort amb coronavirus, corresponent al municipi d'Ibi.

L'actualització de dades d'aquest 2 d'octubre ens deixa unes xifres d'increment relativament baixes, si les comparem amb la resta de departaments. Som el departament alacantí que menys casos nous suma des de l'última actualització, tan sols 25 nous casos. I som l'únic departament de la província que estem per sota el miler dels casos acumulats en tota la pandèmia, un total de 848. A tota la Comunitat valenciana tan sols són 4 els departaments que encara no han superat els mil contagiats.

Per municipis, els nous casos tornen a estar molt repartits. Ibi suma 8, Banyeres i Castalla 5 cadascun, Alcoi 4, Muro 2 i Onil 1. Cal destacar l'Alqueria d'Asnar, que després de dos setmanes amb nous casos, no suma cap ara.

Pel que fa a la incidència acumulada en els últims 14 dies, el nostre departament presenta 139, una xifra lleugerament superior que fa unes setmanes. Però continua sent una xifra acceptable. Per fer una comparativa, les mesures acordades pel Govern Central amb les autonomies preveuen restriccions en municipis que tinguen 500 casos detectats per cada 100.000 habitants en l'última quinzena. El nostre departament no és un municipi com a tal, però si comparem en població, tenim 139 casos en 135.000 habitants (que suposen 95 casos per cada 100.000 habitants), una xifra molt inferior a la prevista en les mesures especials. Aquesta xifra és la que s'ha de mantenir estable per assegurar que el virus no s'està estenent més del que cal.

Lamentablement, sí que sumem una nova mort, corresponent al municipi d'Ibi. Des de l'inici de la pandèmia hem perdut 119 persones.