El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tan sols amb el Codi Postal pots saber les restriccions actives en la teua zona

Tres dels estudiants creadors de QueCovid, imatge facilitada pel Campus

 Els quatre creadors de la plataforma són estudiants del doble grau d'ADE i Enginyeria Informàtica al Campus d'Alcoi de la UPV.

És una web creada per 4 estudiants del Campus d'Alcoi de la UPV, i que permet saber, amb tan sols el teu Codi Postal, quina és la situació concreta al teu carrer o barri, en qualsevol lloc d'Espanya. Totes les fonts són oficials i s'actualitzen constantment. 

David Muñoz, Luci Simón, Guillermo Colomar i Hamilton Leguizamon són els responsables de QueCovid.es, una plataforma que et permet tindre informació concreta i actualitzada de quines són les restriccions actives en una zona determinada. Tan sols has d'introduir el Codi Postal corresponent. 

David Muñoz explica que "hi ha molta desinformació sobretot amb les restriccions", tenint en compte a més que cada Comunitat Autònoma té les seues pròpies i que van modificant-se depenent de l'evolució. Per això, "és important crear una plataforma on es reunisquen totes, i que a més explique el context en què ens trobem".

Totes les dades que ofereix QueCovid estan tretes de fonts oficials, tant autonòmics com el BOE. És una plataforma lliure i d'ús gratuït, i que s'actualitza amb cada canvi de les mesures. "Volem que la gent es consciencie del perquè d'aquestes mesures, i que no pensen que estan per casualitat", conclou Muñoz.