El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tanca Fresneda Magazine

La revista cultural Fresneda Magazine diu adéu després de 9 números i 2 anys i mig. La nova direcció ha intentat mantindre viu el legat de l'artista Rubén Fresneda després de la seua mort, però la falta de suports no els permet continuar amb el projecte.

Fresneda Magazine s'acomiada del món cultural comarcal. En una publicació en xarxes, el seu director Aitor Pla anuncia que el número 10, previst per aquest mes d'octubre, no vora la llum, per falta de suports.

Tot i que ha tingut una vida curta, la trajectòria de Fresneda Magazine ha sigut intensa. Va nàixer com un projecte personal de l'artista Rubén Fresneda, per tal de presentar la seua obra i oferir un aparador als artistes de la zona. Però Fresneda va morir sobtadament, i va ser el seu amic Aitor Pla qui va publicar el número 2 de la revista amb els últims textos de l'artista.

Finalment Aitor Pla decideix, com a homenatge al seu creador, mantindre la revista activa, amb certs canvis per a fer-la viable. Passa de ser a paper i vendre's al preu de 10 euros a tindre versió digital i vendre's per 3 euros, diners que es destinen íntegrament al manteniment de la revista. Sota la direcció d'Aitor Pla, Fresneda Magazine no sols ha sigut aparador cultural sinó que també ha intentat fer consciència social: ha parlat de l'assetjament escolar, ha visibilitzat artistes transsexuals, ha celebrat el 8 de març, i fins i tot va organitzar el primer debat LGTBI abans de les últimes eleccions locals del passat mes de maig. I sense parar, fins ara, quan la falta de suports impedeix continuar amb el projecte. Així ho explica Aitor Pla, qui agraeix a tots aquells que han cregut en la idea i l'han ajudat a mantindre-la activa.