El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tancament de parcs i atenció telefònica a persones grans. Noves mesures del consistori

Reunió del Centre Cooperació Operatiu Municipal.
  • Efectius de Protecció Civil i Policia s'ocuparan de controlar que no hi haja aglomeracions en els accessos als supermercats.
  • El transport urbà es manté, encara que supesitat a les indicacions de Conselleria.
  • L'ecoparc únicament prestarà servei per als professionals i les cremes agrícoles queden anulades.

Aquest diumenge l'Ajuntament d'Alcoi ha constituït el Centre de Cooperació Operatiu Municipal per a gestionar l'alerta sanitària pel Covid-19. Entre les noves mesures acordades es troba el tancament de parcs i zones de jocs infantils, i el contacte telefònic per atendre a les persones grans que visquen soles.

Les mesures també inclouen la suspensió de l'atenció al públic en les dependències municipals, per la qual cosa s'ha habilitat un telèfon gratuït (900 75 00 71) al qual els ciutadans podran cridar per a sol·licitar informació. L'atenció serà de 8 a 20 h de dilluns a divendres. A més, els terminis administratius s'han ajornat i també es posposen els pagaments tributaris.

Anuncien d'altra banda que es "vetlarà de manera especial pels ciutadans més vulnerables". A les persones majors que visquen soles se'ls telefonarà per a veure què necessiten i com es troben, "amb la finalitat de poder atendre les seues demandes i que se senten acompanyats".

Altres mesures d'àmbit general són el tancament de parcs i zones de jocs infantils, mentre que es manté el transport públic local i el transport públic interurbà, encara que condicionat a les indicacions de la Conselleria. La renovació de bons de l'autobús i l'expedició de nous bons queda suspesa, mentre que els canvis per deterioració es realitzaran per correu. L'ecoparc únicament prestarà servei per als professionals i les cremes agrícoles queden anul·lades. L'Ajuntament demana que davant de qualsevol dubte al voltant d'aquestes o altres mesures es consulte als cossos de policia via telefònica.

Centre de Cooperació Operatiu Municipal

Al capdavant d'aquest centre operatiu es troba l'alcalde, Toni Francés, i del mateix formen part la Policia Local i el Cos Nacional de Policia, així com polítics i tècnics dels departaments de Protecció Civil i Seguretat, Inspecció General de Serveis, Transició Ecològica, Polítiques Socials, Majors, Salut Pública i Personal. La primera reunió ha tingut lloc aquest diumenge a l'aula de formació situada en la reguarda de la Policia Local.