El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tancat el calendari d'obres per als col·legis Sant Vicent i Horta Major

CEIP Sant Vicent

En Sant Vicent començaran en gener, i en Horta Major al maig. Suposarà el canvi de finestres de la façana principal, una nova biblioteca i magatzem per al CEIP Sant Vicent; i el canvi de calderes per a l'Horta Major.

Si fa uns dies l'Ajuntament informava de l'inici, en gener, de les obres al CEIP El Romeral, ara dona dates per a altres dos centres educatius: Sant Vicent i Horta Major. 

En el cas del CEIP Sant Vicent, començaran també al mes de gener, i suposaran una nova biblioteca i un magatzem per a material esportiu, a més del canvi de la fusteria exterior. El pressupost total és de 300.000 euros, i s'estima la durada de les obres en dos mesos. Des del consistori preveuen que no afecte l'activitat del centre, i expliquen que per al canvi de finestres, que durarà un parell de dies, les classes es traslladaren a l'actual biblioteca. Són dos obres, una adjudicada a Nerco Infaestructuras per al canvi de fusteria, per un import de 147.000 euros; i Atasin per a la construcció de la biblioteca i el magatzem, per quasi 155.000 euros. La redacció del projecte és de l'arquitecte Fernando Santonja i la direcció d'obra s'ha adjudicat a Jorge Llopis.

Plànol de la nova biblioteca al CEIP Snt Vicent

El regidor d'educació Alberto Belda assegura que "hem acordat quan i com es realitzaran per a minimitzar les molèsties que qualsevol obra suposa. Com tots sabem, el CEIP Sant Vicent és un dels centres públics de primària amb més antiguitat així que amb aquestes obres, consensuades amb la comunitat educativa veurà millorada, per una part l'eficiència energètica i, d'una altra, comptarà amb una biblioteca adequada a les necessitats actuals i un magatzem per al material esportiu. Estem segur que aquestes millores seran positives per al dia a dia dels seus usuaris i treballadors".

Per altra banda, al CEIP Horta Major es farà un canvi de calderes i la instal·lació del gas, per això les obres no començaran fins a maig, quan passe el fred. L'empresa adjudicatària és ICISER que farà el canvi de calderes per quasi 130.000 euros. El termini de les obres és de dos mesos.