El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tània Aznar, dels Marrakesch, la primera Gloriera oficial a Alcoi

Tania Aznar, al Casal, junt a la bandera mora / R. Lledó
La seua germana, Laia Aznar, serà la Gloriera de l'Hospital

La gloriera 2018 dels Marrakesch afirma que la filà "ho ha dut d'una manera exemplar i està sent un model per a altres filaes des que va entrar la primera dona". Fa 10 anys que és festera de ple dret i ha participat en esquadres i Diana, com a actes més representatius. Per a Aznar, la Diana fou l'acte més emotiu que recorda perquè "va ser el final de tot un procés que estava esperant i fou molt emotiu" i "la rebuda que van tindre al carrer és impagable"

Des de la Junta d'Octubre de 2017 de la Filà Marrakesch, Tània Aznar sap que és la Gloriera Oficial d'aquesta filà mora. Casualment era l'única candidata aquest any perquè cap altre membre de ple dret volia ostentar el càrrec a 2018. En declaracions a ARAMULTIMÈDIA, Tania Aznar ha destacat que des que sap que és la gloriera, "la Filà Marrakesch ho ha dut d'una manera exemplar i està sent un model per a altres filaes des que va entrar la primera dona".

Pot ser que Tània Aznar no siga l'única Gloriera a 2018, però sí que és la primera que ho ha dit ja públicament i de forma oficial. Des de 2008 és festera de ple dret i ja ha participat en alguns actes com l'Esquadra o la Diana. Respecte a aquest últim acte, Aznar sosté que quan va participar a la Diana "va ser el final de tot un procés que estava esperant i fou molt emotiu" perquè "la rebuda que vam tindre al carrer és impagable".

A banda de la gent 'del carrer' que estava aquell matí del 25 d’abril de 2015 a la 'Bandeja' per veure la primera Diana femenina de la història d'Alcoi, Tània també li dedica el càrrec a "les primeres dones que van obrir la porta de la integració en la festa, a la Filà Marrakesch i a la seua família". A més, la seua germana, Laia Aznar, serà la Gloriera de l'Hospital, mentre Tània estiga desfilant pels carrers del centre.

La Gloriera oficial 2018 també té paraules d'agraïment per a la Filà Chano, qui va proposar que l'acte de la Glòria poguera ser mixte. Cal recordar que a febrer de 2017 es va modificar l'article 11 per àmplia majoria, el qual exposa que la Glòria és una desfilada d'un fester de cada filà amb el disseny oficial que corresponga segons el seu gènere. Com va destacar el president de l'ASJ, Juan José Olcina, "en aquesta modificació de l'ordenança, qualsevol membre d'una filà que vulga participar en la Glòria ho podrà fer a partir del 2018".