El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tècnics sanitaris es concentren en Alcoi perquè se'ls reconega la seua categoria professional

Concentració d'aquest 8 de maig a les portes de l'Hospital Verge dels Lliris.

Actualment es troben enquadrats en el nivell professional C2, un nivell inferior del qual els pertocaria d'acord al decret llei aprovat en 1995.

Al voltant d'una vintena de tècnics sanitaris s'han concentrat aquest 8 de maig a les portes de l'hospital Verge dels Lliris d'Alcoi per a demanar el seu reconeixement professional dins de la categoria C1. Es tracta de la segona jornada de protestes que té lloc en Alcoi, les quals se succeiran cada dimecres durant els mesos de maig i juny.

Al manifest llegit aquest 8 de març denuncien una situació de "frau per part de l'administració, que exigeix al sistema d'educació formar professionalment a uns tècnics qualificats, per a després contractar-los i remunerar-los a preu de personal no qualificat". El nou reconeixement professional atorgaria als tècnics sanitaris una actualització de funcions, major cobertura legal i una millora en la ràtio de pacients.

El personal tècnic que protagonitza aquesta reivindicació pertany a les branques de cuidats auxiliars d'infermeria, farmàcia i parafarmàcia, emergències sanitàries, i atenció a persones amb dependència. Actualment es troben enquadrats en el nivell professional C2, un nivell inferior del qual els pertocaria d'acord al decret llei aprovat en 1995. En total són més de 500.000 els afectats, molts d'ells units mitjançant una plataforma nacional que s'articula per cada província.

Trasllat de la demanda a Europa

Des del Sindicat de Tècnics d'Infermeria (SAE) anuncien que la seua secretària general, Maria Dolores Martínez, assistirà el 22 de maig a la reunió del Consell Professional de Sanitat en Europa, on hi han sol·licitat que es puga debatre la seua petició i que s'inste a l'estat espanyol a adoptar les mesures necessàries perquè se'ls aplique la classificació professional C1.