El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Opinió de Rubén Lledó, redactor AM,

Opinió de Rubén Lledó, redactor AM

Té costeres, i ponts?

Pont Fernando Reig / AM
Opinió de Rubén Lledó, redactor AM

És una autèntica bogeria circular en vehicle per Alcoi a hora punta. Normalment ja és complicat circular pel centre, Alameda o Entença, ja que per l'orografia de la ciutat és complicat tindre alternatives de circulació que la bordegen. El tall complet de Fernando Reig (que encara no sabem quan es podrà tornar a circular) ha fet que tothom veja la importància d'aquesta gran infraestructura, que com la tenim a 10 minuts de casa, no la valorem. Opinió de Rubén Lledó, redactor AM

És una autèntica bogeria circular en vehicle per Alcoi a hora punta. Normalment ja és complicat circular pel centre, Alameda o Entença, ja que per l'orografia de la ciutat és complicat tindre alternatives de circulació que la bordegen. El tall complet de Fernando Reig (que encara no sabem quan es podrà tornar a circular) ha fet que tothom veja la importància d'aquesta gran infraestructura, que com la tenim a 10 minuts de casa, no la valorem.

Deu ser molt complicada la gestió de la ciutat a hores d'ara. Començant pel pont Fernando Reig. Qui anava a dir-li a l'alcalde a principi d'any que un tirant trencat anava a portar bojos a alcoians i alcoianes cada vegada que agafen el seu vehicle. També cal dir que la major part de culpa, en aquest cas, no la té l'Ajuntament, sinó Subdelegació de govern, que a vegades pareix que passe del consistori i de la ciutadania amb una opacitat en la informació increïble.

Per si fora poca la desgràcia, massa tard han començat les obres d'enderrocament de Ceres a la Beniata. La ciutadania s'ha de trencar el cap literalment per veure una ruta possible per eixir cap a Ibi i Alacant.

Però no sols és el pont de Fernando Reig. Pel que fa al pont de Sant Jordi cap empresa volia millorar-lo per què l'Ajuntament va rebaixar massa el preu, el pont de Sant Roc va estar tallat l'any passat en dues ocasions per les obres a un clavill a la part inferior, i el pont del Viaducte té unes xarxes provisionals per evitar despreniments.

I d'Entença que dieu. Pareix que s'haja de tindre un 4x4 per no rebentar la suspensió dels vehicles. Ara pareix que la calçada estiga en millors condicions (que casualitat que l'asfaltaren a pedaços dies abans que passara la Volta Ciclista, no? Està clar que cal donar una bona imatge d'Alcoi cap a l'exterior, però...). Anecdòtica és la constatació que ha fet Ciutadans sobre el mal estat de les voreres del pont de la Petxina. No afecta el trànsit, però algú pot eixir mal parat.

Doncs amb tot aquest embolic, algú encara va tindre la idea de fer un pont nou que vaja des de la zona del Col·legi La Salle fins a la urbanització de Serelles. Clar està que les 16 famílies que viuen en la "urbanització fantasma" tenen tot el dret del món a tindre un accés cap al centre de la ciutat, però pense que amb l'accés que ja tenen, és suficient. Si els ponts d'Alcoi estigueren "sencers", a ningú li importaria construir un altre.

Que un entorn tan privilegiat com el que té Alcoi no l'embrute la deixadesa de les infraestructures. Que a banda de costeres també volem seguir tenint ponts, com diu l'Ovidi.