El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Teatre, música, dansa i molt més en el canal #QuedatACasa de l'IVC

L'Institut Valencià de Cultura (IVC) també ajuda al confinament amb diferents propostes totalment gratuïtes i obertes que es poden seguir des de casa. Tothom podrà gaudir d'arts escèniques, música, contingut audiovisual, dansa o arts plàstiques. La programació canviarà cada setmana, segons informen des de l'IVC.

Segons el director general de l'IVC, Abel Guarinos, "el canal #QuedatACasa naix amb el quàdruple objectiu de seguir en contacte amb les espectadores i espectadors, d'oferir a la ciutadania diversos continguts culturals relacionats amb l'IVC; de seguir donant visibilitat als professionals valencians dels sectors audiovisuals, escènics, musicals i plàstics; i de col·laborar a fer més lleuger el confinament a les nostres cases per a evitar així la propagació del coronavirus". A #QuedatACsasa es pot accedir des de la web de l'IVC.


Programació #QuedatACasa d'aquesta setmana

 

En l'apartat audiovisual, els usuaris poden accedir a tres mostres de pel·lícules restaurades per l'Arxiu Fílmic de la Filmoteca de l'Institut Valencià de Cultura. Corresponen a l'animació cinematogràfica de la primera dècada del segle XX. També hi ha material audiovisual per als més menuts amb 'Greta y los vegetafantásticos', de Jorge Bellver; 'Oa' i 'El vendedor de humo', de Jaime Maestro. També es podrà gaudir del curt de Vicente Mallols 'El criptozoólogo', l'aventura d'un investigador a la recerca del 'mosquifante', un animal que viu a una remota illa dels mars del Sud.

En l'apartat d'arts escèniques es podran veure dues propostes de produccions de l'IVC. D'una banda 'Alexandria' escrita per Guadalupe Sáez i Mertxe Aguilar i dirigida per Juan Pablo Mendiola, estrenada l'octubre de 2018 al Teatre Rialto de València. Es tracta d'una obra molt oportuna, ja que és una reflexió sobre la presència en les nostres vides de les noves tecnologies, en aquest moment de forçosa dependència digital.


L'altra proposta és la producció de dansa 'Més a prop', un espectacle al voltant de les emocions bàsiques amb direcció i coreografia de Noèlia Liñana, representat als diversos teatres de l'IVC i moltes ciutats del Circuit Cultural Valencià.


En l'apartat de música les propostes d'aquesta setmana són ben variades. D'una banda, el concert homenatge a Paco Muñoz celebrat al Teatre Principal de València el 10 de març de 2018. Aquest era el tercer dels concerts de comiat del cantautor valencià i va comptar amb les actuacions i la col·laboració d'artistes com Aitana Ferrer, Nacho Mañó, Melòmans, Miquel Gil, Teresa Segarra i Amàlia Garrigós.


L'altra proposta musical és l'actuació de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, unitat artística depenent de l'IVC, dirigida per Pablo Rus, que interpreta 'Noches en los jardines de España' de Manuel de Falla, en què actua al piano el solista Antonio Galera.

En l'apartat d'arts plàstiques es proposa una aproximació a l'exposició 'Històries, mirades, dones. Visions de la diferència' que es troba al Museu de Belles Arts de Castelló. Comissariada per Irene Gras Cruz, aquesta exposició se centra en les dones en l'art, amb la finalitat de difondre i facilitar el coneixement del patrimoni cultural del museu per a buscar una relectura i reinterpretació de la col·lecció sense l'influx patriarcal.