El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tècnics i promotors de tot el Mediterrani estan a Alcoi per aprendre sobre intervenció en patrimoni modernista

Un taller pràctic per aprendre a fer acabats modernistes en façanes, o una visita a la casa Timoteo d'Alcoi, són algunes de les activitats proposades en aquestes primeres jornades modernistes

La Fira Modernista no és tan sols activitats socials, culturals i de trobada, sinó que també té un vessant tècnic i formatiu amb les Primeres Jornades Tècniques sobre Intervenció en el Patrimoni Modernista. Al llarg de tres dies, quasi 40 persones entre arquitectes, aparelladors, enginyers, promotors o estudiants, participen en aquestes jornades que s'han inaugurat a l'Àgora. Procedeixen en la seua majoria de la Comunitat Valenciana i de Catalunya, on hi ha diferents municipis de tradició modernista.

Al llarg de les jornades es parlarà, no cal dir-ho, del modernisme d'Alcoi, i fins i tot hi haurà una visita a la casa Timoteo. Es parlarà de manera general de la intervenció municipal en el patrimoni, i del cas concret de la normativa alcoiana. També s'incidirà en els diferents elements de l'arquitectura modernista, i en la metodologia per a projectes en edificis històrics. Els assistents també podran conéixer exemples d'intervencions en edificis modernistes, i participar en un taller pràctic on aprendre quines són les tècniques tradicionals.

Aquest 20 de setembre ha tingut lloc la jornada inaugural, a càrrec de Xavier Laumain, arquitecte i membre de l'empresa Arae, organitzador de les jornades. També ha estat Manolo Gomicia com a tinent d'alcalde, i la regidora de patrimoni Lorena Zamorano. Les jornades s'allargaran fins al dissabte 22 de setembre.

La regidora de Patrimoni, Lorenza Zamorano; i la portaveu de Guanyar Alcoi Estefania Blanes, en la inauguració de les Jornades