El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tecnològic, energèticament eficient i molt segur. Així és el nou edifici de serveis centrals de Caixa Ontinyent

El president de l'entitat Antonio Carbonell aten als mitjans
La inauguració oficial de l'edifici serà el pròxim dilluns 13 de novembre, amb la presència del president de la Generalitat Ximo Puig

Ha sigut una gran reforma de dos anys i 4 milions d'euros d'inversió, i ara Caixa Ontinyent ja compta amb un edifici on reunir tots els seus serveis centrals, però on també oferir les majors garanties de seguretat, una eficiència energètica qualificada, i les últimes tecnologies de comunicació. Tot açò a més d'un ambient diàfan i lluminós per als seus 71 treballadors. L'aposta de Caixa Ontinyent ha sigut quedar-se en el barri on han nascut, Poble Nou d'Ontinyent, i per això s'han deixat la pell, i també els diners, en aquesta remodelació. Des d'Aramultimèdia t'oferim una completa galeria de fotos de la visita que s'ha oferit als mitjans de comunicació.

Caixa Ontinyent inaugura el seu nou edifici de servicis centrals. Un edifici modern, amb tota la seguretat que necessita un servei financer, totalment respectuós en el consum d'energies, i enclavat en el cor del municipi, en el barri de Poble Nou on han estat sempre i on han decidit quedar-se.

Perquè ha sigut una decisió conscient i necessària, com explica el president de l'entitat Antonio Carbonell. I és que, donat el creixement de l'entitat, que ja compta amb 49 oficines obertes, es feia precís o una mudança a un nou edifici que complira tots els requisits, o una remodelació molt ambiciosa de l'edifici on han estat sempre, a la plaça de Sant Domingo. I eixa va ser la decisió, quedar-se al barri.

Han sigut dos anys d'obres i remodelacions i una inversió de més de 4 milions d'euros. Ara l'edifici ja està totalment actiu, amb un total de 71 treballadors. Tots els serveis centrals de la caixa estan allà, excepte l'obra social, amb 6 treballadors, que s'ha quedat en el centre cultural, a tan sols un carrer del nou edifici.

L'edifici té un total de 2.600 metres quadrats construïts, dels quals 2.200 són útils. És totalment modern, i compta amb el certificat de tipus A pel que fa a consum d'energies. De fet, des de Caixa Ontinyent expliquen que "el que consumia anteriorment una planta, és el que consumeix ara mateix tot l'edifici".

La seguretat en tot l'edifici és espectacular. Hi ha control d'accessos, 13 vies per a casos d'incendis i un circuit tancat de televisió amb 17 càmeres que controlen contínuament tant l'exterior com l'interior de l'edifici. En total hi ha 180 punts de controls. L'edifici és molt diàfan i hi ha poques portes, però les que hi ha, tenen accés biomètric, és a dir, cal posar el dit i estar autoritzat.

En el soterrani de l'edifici continua el búnquer on antigament es guardaven les caixes de seguretat, i que ara s'utilitza per a documentació sensible pròpia de l'empresa. I s'ha construït tota una nova zona per a les caixes de seguretat, que ara compten amb un control molt rigorós. Hi ha en total 364 caixes de seguretat (amb una ocupació de vora el 60 per cent) que estan en una gran caixa de 24 tones de pes. Ningú té accés a aquesta sala, sinó que el client per accedir a la seua caixa ho fa des de la planta baixa, en una xicoteta habitació, i després de passar un total de 4 controls: primer ha de tindre la targeta identificativa per accedir a l'habitació, posar el pin en la màquina, passar la identificació biomètrica amb la palma de la mà i finalment disposar de la clau per a obrir la caixa quan aquesta arribe a l'habitació mitjançant un sistema mecànic.

Doncs bé, un nou soterrani amb les caixes de seguretat, i una planta baixa amb l'àrea de negoci i l'habitació per accedir a les caixes. Però l'edifici compta amb altres 5 plantes on es concentren tots els serveis de Caixa Ontinyent. Les tres primeres plantes són molt diàfanes i obertes, i amb molta llum, ja que s'han fet grans finestres en tota la façana nord on abans no hi havia cap. En la primera planta està operacions, mitjans i informàtica; en la segona planta els departaments assessors, de riscos i l'oficina digital (un dels puntals que volen potenciar per a estendre l'ús de la banca electrònica); i en la tercera planta està recursos humans, planificació i control. La quarta planta està destinada a direcció i els òrgans de govern, amb els despatxos del director i el president. I per últim la cinquena planta amb una zona comuna per a ús de tots els treballadors, i una impressionant terrassa amb unes vistes de tot Ontinyent.

Aramultimèdia vol compartir aquesta visita i ací pots gaudir d'una completa galeria de fotos del nou edifici. Ací es pot comprovar alguns detalls, com el fet que s'haja conservat alguns dels elements de l'antic edifici, com ara la barana d'una de les escales, que, o s'ha recobert de vidre en la seua posició original, o s'ha utilitzat com a recurs decoratiu. Ens han acompanyat durant la visita el president de l'entitat Antonio Carbonell; el director general Vicent Penadés; el portaveu i cap d'obra social Vicent Ortiz; i el cap de seguretat Juan Orozco.

És la segona gran remodelació que es fa a aquest edifici, després de la feta per Caixa Ontinyent l'any 1969.