El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Teixit biodegradable en els cotxes de lloguer, projecte guanyador del repte SEAT Textil Challenge

Tots els projectes guanyadors tenen la vista posada en una millora de la sostenibilitat. Així, el segon guanyador proposa reutilitzar els neumàtics com a material d'insonorització; i el tercer aprofitar els residus tèxtils per a estores o altres zones dels vehicles.

El concurs, que s'emmarca dins de la Càtedra AITEX-UPV, ha premiat tres projectes amb un total de 3.500 euros. Són idees innovadores que utilitzen el tèxtil per aportar solucions sostenibles al sector de l'automoció.

És la segona edició d'aquest repte de la Càtedra AITEX - UPV en col·laboració amb SEAT. Els alumnes participants assistiren a sessions de creativitat durant el curs passat, on els van ajudar a perfilar les seues idees. El lliurament dels premis estava previst que es realitzara en la seu de SEAT a Martorell, però per les circumstàncies actuals s'ha fet per videoconferència des del campus d'Alcoi de la UPV. El jurat estava format pels responsables del departament de Tecnologia de Materials i el Departament de Color de SEAT, a més de personal tècnic tant d'AITEX com de la UPV, i finalment es van triar els següents projectes guanyadors.

El primer premi, dotat amb 2.000 euros, és per al projecte 'Sostenibilitat en el món de l'automoció'. Preveu reduir la contaminació de manera segura amb el lloguer de vehicles que tenen els acabats en un polímer natural biodegradable, el quitosano. Les autores del projecte són Cristina Mira, Carolina Pascual, Júlia Serra i María José Serrano.

El segon premi, amb mil euros, és per al projecte 'Roll to Zero' de Sergio Pera, que proposa transformar els neumàtics com aïllants, un exemple clar d'economia circular. I l'últim premi, amb 500 euros, és per al projecte 'Armari en el cotxe' de Mercedes Olcina i Laura Dalmau. Proposa reutilitzar els residus tèxtils per a donar-los un segon ús en diferents parts del vehicle, com estores o el sostre interior.