El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Templaris de Muro versus xarxes socials

És necessari reflexionar sobre l'hiper-comunicació a les xarxes / WEB
Tot no val, però a veure qui ho atura

Tot no val, però a veure qui és el guapo que ho atura. Abans de Festes d'Alcoi un home que va vindre a veure un campionat de patinatge va començar a rular per les xarxes socials perquè anava amb pantalons rosa i jaqueta groga, com la filà Judios. Un home que era de fora del poble i que circulà per tots els grups de Whatsapp i que era fotografiat per allà per on passava. Per sort, mai no ho va saber i no es va poder ni queixar ningú. L'últim episodi, el dels Templaris de Muro; una vertadera persecució de mal gust i que resulta totalment incontrolable.

Què fer en aquests casos? On està la frontera entre la llibertat d'expressió i el dret a la intimitat. Un descuit, una mòbil gravant i la imatge d'un grup de persones, d'una entitat i d'un poble... per terra.

Això és el que ha passat amb el famós vídeo dels Templaris de Muro que circula per tots els mòbils des de dissabte passat. El que segurament es gravà de casualitat (o no) i amb la intenció de fer unes rialles (quina gràcia!!!) se n'ha eixit de mare i ha pegat la volta a les comarques.

I ara ja és incontrolable, i no tindria ni efecte reparador (simplement tindria efecte exemplificador) que la dona i els que allà estaven (inclosa una menor) denunciaren al 'gravador d'imatges'. No tindria efecte reparador perquè el mal és insalvable. Ara ja no es pot anar al quiosc i retirar totes les revistes del cor, ara tot està al núvol i als mòbils de milers de persones.

Aconseguiran acollonar-nos finalment i acabarem prohibint els mòbils als assajos de les filaes, als balls de les comunions i a les piscines de la urbanització. Sempre hi ha algú gravant i, encara que no tinga mala Fe, mai se sap on poden acabar eixes imatges.

I els afectats tenen parella, fills, una faena, una mare... i sobretot, no són personatges públics. Els converteixen a la força en indefensos personatges públics que han comés una errada o un descuit mentre feien el 'cabo'.

No hi ha dret, no és just.