El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tens dubtes sobre la tornada al 'col·le'? Aulasegura.es t'ajuda a fer front a la Covid-19

aulasegura.es

Aulasegura.es compta amb apartats com FAQs, l'organització dels centres educatius, l'estreta relació entre centres de salut  i centres educatius...

Quan s'ha de portar mascareta als centres educatius? Quan no és obligatori? Com s'organitza l'alumnat a les aules? Com es fa l'entrada i eixida del centre? Si tens un fill o filla en edat escolar, de segur que estàs preguntant-te coses com aquestes abans de la tornada al col·legi. La Conselleria d'Educació ha activat la web aulasegura.es per resoldre aquests dubtes. A més, disposarà d'un centre d'atenció telefònica durant principi de setembre per a atendre dubtes també telefònicament.

Aulasegura.es ha estat creat per Conselleria d'Educació amb l'objectiu de resoldre dubtes en la tornada als centres educatius més estranya que es recorda. El nou web va dirigit a tota la comunitat educativa.


La nova web inclou els protocols de seguretat, higiene i protecció establits en els centres educatius per a fer front a la Covid-19, què cal fer en cas de detecció de contagis i respon a preguntes freqüents que es generen sobre la tornada a classe.

Entre la informació que es pot trobar en aulasegura.es hi ha l'obligatorietat de l'alumnat a partir de sis anys de portar mascareta tant en els espais comuns com a les aules. L'ús d'aquesta mesura de protecció també és obligatori en tot moment per al professorat i per al personal no docent.

En la nova web també s'explica que l'organització de l'alumnat en les aules des d'Infantil fins a 2n de Primària és en grups de convivència estables de màxim 20 alumnes com a norma general. Són grups d'alumnes que, per l'edat, a l'aula, al pati i al menjador no guarden entre ells la distància interpersonal d'1,5 metres.

En la resta de cursos de Primària, el centre pot haver organitzat els alumnes en grups de convivència estables o fer grups mantenint la distància de seguretat de metre i mig entre alumnes. En la resta d'etapes educatives, l'alumnat està separat a l'aula a un metre i mig de distància entre companys. En les etapes d'ESO, Batxillerat i FP en la majoria de casos assisteixen cada dia a classe, però, en cas que no càpia tot l'alumnat de l'aula amb la distància interpersonal requerida, hauran d'anar al centre en dies alterns.

En les diverses finestres del web es pot trobar informació sobre l'ús de mascaretes, el control de la temperatura, la mobilitat dins del recinte educatiu, les mesures de desinfecció dels centres, com està organitzat el menjador i el transport escolar, quin és l'horari lectiu de l'alumnat, què és l'espai COVID-19 de cada centre o com es du a terme la coordinació entre el centre educatiu i el seu centre de salut de referència.

També per telèfon

La Conselleria d'Educació també és conscient que tothom no pot tindre connexió a internet o disposar d'un ordinador.

Durant els primers dies de setembre, Aulasegura.es també disposarà d'atenció telefònica per resoldre dubtes també per aquesta via. Segons es pot llegir a la nova web, "en breu també comptaràs amb un telèfon per atendre els dubtes que et puguen sorgir".