El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Teràpia amb nines al Centre de Dia Benicadell gràcies a la subvenció de la Caixa

Mario, amb la seua cuidadora.

Des de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Muro i Comarca agraeixen les aportacions d'empreses com La Caixa o SERCOTEC que els ajuden a oferir un servici adequat als usuaris del centre de dia.

No sols genera beneficis en la comunicació afectiva i les relacions personals, sinó que permet als usuaris cuidar d'altres, activant instints innats de rols passats.

Maria, Mario, Carmen, Pablo i Martín són els 'reborns', nines que recreen a un nadó en molts dels seus aspectes. Amb ells, el Centre de Dia Benicadell fa 'Dolltherapy', teràpia amb nines, "una intervenció dinàmica entre la persona, la nina i altres persones que genera beneficis en la comunicació afectiva, les relacions personals i la reducció de les alteracions de conducta".

Una usuària del centre de dia amb María


Des del Centre de Dia Benicadell expliquen que aquesta teràpia permet també als usuaris "cuidar d’altres en lloc de ser cuidats, activant instints innats relacionats amb la cura i els rols passats basats en la història de vida". Aquesta teràpia es fa gràcies a la Caixa, que ha subvencionat la compra de les cinc nines reborn.

L'Associació de Familiars de malalts d'Alzheimer de Muro i comarca agraeixen molt aquestes aportacions d'empreses privades que els ajuden a oferir uns serveis adequats als usuaris del centre de dia. Per exemple, l'empresa SERCOMAC ha donat un aspirador industrial, que permetrà no sols millorar la neteja del centre de dia, sinó que "comportarà diversos beneficis com l’estalvi de temps i una major absorció de pols i impureses que influiran en la disminució dels mals respiratoris".