El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tercera victòria consecutiva per a la UPV en el Concurs Nacional de Robots Humanoides

GROMEP / UPV

L'equip de la UPV ha demostrat tot el seu potencial i ha quedat primer en 4 de les 5 proves que es presentaven, quedant solament segon en la classificació de la prova lliure i aconseguint així una victòria més per al seu historial.

El Grup de Robòtica i Mecatrònica (GROMEP) de la Universitat Politècnica de València aconsegueix la victòria en el Concurs Nacional de Robots Humanoides (CEABOT 2019) per a estudiants de grau i postgrau. Fent-se amb el primer premi per tercer any consecutiu i sèptima en els últims 8 anys.

Cal destacar la implicació i treball impartit per tots els components del grup GROMEP: Jordi Armengol Miralles, estudiant d'Enginyeria Elèctrica; Julen Morant García, grau d'Enginyeria Mecànica; i Daniel Gaspar Figueiredo del grau d'Enginyeria Informàtica. I dins del professorat, han col·laborat Jaime Masiá Vañó, del Departament d'Enginyeria Mecànica i de Materials, i Juan Ramón Rufino Valor, del Departament d'Enginyeria Electrònica.

Proves de Competició

Pel que fa a la competició, l'objectiu principal és aconseguir que el robot que represente a cada un dels equips faça el millor possible cada una de les 5 proves que se li presente.

Com a primera prova, els robots humanoides han de superar una carrera d'obstacles en un circuit d'anada i volta, sense fer contacte amb els obstacles ni derrocar-los.

En la segona, dos dels autòmats hauran de fer-se front en una lluita dins d'una àrea de combat. I encara que les normes són iguals que les de sumo, ací compta més el comportament i les tècniques empleades durant la competició.

La tercera prova és muntar uns escalons sense saltar ni fer acrobàcies, puntuant principalment el nombre total d'escalons que han superat i el temps empleat.

En el quart exercici els robots han de ser capaços de llegir codis QR per a superar els obstacles que se li presenten, demostrant així les seues habilitats de programació. I per últim, la quinta prova és totalment lliure, i en la que tots els autòmats tenen un màxim de 5 minuts per a demostrar tot del que són capaços de fer.

L'equip de la UPV ha demostrat tot el seu potencial i ha quedat primer en 4 de les 5 proves que es presentaven, quedant solament segon en la classificació de la prova lliure i aconseguint així una victòria més per al seu historial.