El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Terceres Jornades d'Animació a l'EASD d'Alcoi

Conferències i tallers sobre animació ompliran l'Escola d'Art i Superior d'Alcoi del 16 al 18 de desembre. Tot per a traslladar els alumnes "els aspectes tècnics, creatius i professionals més interessants dels projectes animats". 

El fundador del primer estudi d'animació valencià, el director de 'Pos eso', o un taller per a vestir mons en miniatura conformen el programa de les jornades d'animació. 

Dilluns 16 de desembre s'inicien les jornades amb la conferència de Sam (Samuel Ortí), director i animador especialitzat en la tècnica stop motion, qui parlarà de Com sobreviure sent un animador independent. Sam és conegut pels curtmetratges nominats als Goya 'El ataque de los Kriters asesinos' del 2008; o 'Vicenta' del 2010. L'any 2014 va vore la llum el seu primer llarg, "Pos eso", premiat a festivals de Xile, Itàlia o la República Txeca. 

I al llarg de tot el dilluns es podrà participar en el taller per a Vestir un món en miniatura, amb la dissenyadora Flora Cuevas. "Ha treballat a nombroses produccions animades elaborant el vestuari per als personatges, sempre posant especial atenció als teixits (tints, acabats i textures) i les estructures amb les quals es realitza la mateixa animació", expliquen des de l'EASD d'Alcoi. Cuevas ha participat en produccions com 'Missing Link' o la ja mencionada 'Pos eso'.

Dimarts 17 de desembre és el torn de Ramón Alós i Álvaro Robles, i el seu curt animat 'Umbrellas'. Parlaran del procés de producció, moment en què es troben després d'haver aconseguit el finançament necessari a través de la plataforma Kickstarter. 

I per a tancar les jornades, dimecres 18 tindrà lloc el taller sobre Animació aplicada a diferents tècniques, amb Ignacio Meneu, fundador l'any 1987 del primer estudi d'animació de la Comunitat Valenciana, Camelot Dibujos Animados S.L.