El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Terrateig celebra les Festes Patronals adaptades a la situació actual

Cartell de les Festes Patronals 2021 de Terrateig. Autor: Ajuntament de Terrateig.
  • El municipi celebra els festejos aquest cap de setmana
  • El divendres tindrà lloc el pregó que dona inici a les festes
  • Terrateig ha rebut 100.000 euros per part de la Diputació de València

L'Ajuntament del municipi ha adaptat els festejos per tal de seguir les mesures sanitàries corresponents i convida a la ciutadania a participar des de casa.

La pandèmia de la Covid-19 no impedeix que Terrateig celebre, com cada any, les seues Festes Patronals. Això sí, l’Ajuntament de la localitat ha adaptat els festejos a la situació actual, seguint totes les mesures sanitàries corresponents.

Des del consistori, per tal que la població puga participar en les festes encara que siga des de casa, han organitzat el concurs ‘Engalanament de façanes’, el qual convida a la gent a decorar els seus balcons, terrasses o finestres, i ambientar així el municipi. Tot aquell que estiga interessat en participar ha d’enviar una foto de la seua façana, junt a les seues dades, al WhatsApp del telèfon municipal (634 771 550). El termini d’inscripció acaba el divendres, 9 d’abril, a les 14.00 hores.

A més, aquest divendres tindrà lloc el pregó que dona inici a les Festes Patronals de la localitat, que es farà a les 20.30 hores. Minuts abans, a les 19.50 hores de la vesprada, es produirà el tradicional repic de campanes.

Ja el dissabte 10 d’abril, el dia començarà amb una Missa en honor a la Puríssima que se celebrarà a les 12.30 hores. Des de l’Ajuntament expliquen que totes les misses que es facen durant els festejos tindran un aforament limitat per evitar aglomeracions. Quant a la vesprada, a les 17.00 hores, s’anunciarà el guanyador del concurs ‘Engalanament de façanes’, el qual serà premiat amb un xec regal valorat en 100 euros per a compres al comerç local. Posteriorment, a les 19.50 hores, es farà una cercavila amb música des dels balcons i, a les 21.00 hores, un repic de campanes.

A les 12.30 hores del diumenge se celebrarà una segona Missa, aquesta en honor al Crist dels Prodigis. Ja de vesprada tindrà lloc l’acte ‘Disfresses al balcó’, al qual el consistori de Terrateig convida a la ciutadania a disfressar-se i eixir a les finestres a les 18.00 hores de la vesprada. Unes hores després es tornarà a fer una cercavila amb música des dels balcons i, a les 20.30 hores, tindrà lloc el repic de campanes.

L’últim dia de les Festes Patronals, el dilluns 12 d’abril, començarà a les 11.00 hores amb la ronda de dolçaina i tabalet, la qual, a causa de les actuals restriccions, es farà sense comitiva. A les 12.30 tindrà lloc la Missa en honor a Sant Vicent i, una vegada finalitzada, el consistori convida a fer el tradicional ‘dinar especial’ des de casa. Ja de vesprada, a les 19.50 hores, es farà l’última cercavila amb música des dels balcons i, a les 20.30, se sentirà l’últim repic de campanes amb el que es donaran per finalitzades les Festes Patronals de Terrateig del 2021.

 

  • Terrateig rep 100.000 euros del pla ‘Reacciona’ de la Diputació de València

Aquesta setmana Terrateig ha rebut la visita de la vicepresidenta de la Diputació de València i responsable de l'àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, qui ha estat acompanyada per l'alcaldessa del municipi, Silvia Ferrer, i una representació municipal.

La Diputació s'ha interessat pels projectes que aquest municipi porta avant gràcies a l'estratègia Reacciona de l'àrea de Medi Ambient, entre els quals es troba una ajuda de 80.323,54 euros per a la millora del cicle integral de l'aigua; 1.881,00 euros per a certificacions energètiques en edificis públics; i 21.685,21 euros per a la gestió forestal sostenible.

Com ha explicat la vicepresidenta Maria Josep Amigó, “les ajudes Reacciona són vitals per als municipis valencians per a ajudar en la posada en marxa de projectes relacionats amb l'energia, la mobilitat, la gestió de residus, la naturalesa i l'estalvi d'aigua, en definitiva per a l'educació, l'adaptació i la mitigació del canvi climàtic”.