El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tests ràpids i mascaretes, els dubtes més abundants hui en dia

Imatge genèrica de xarxes s'un tests de Covid-19

Es preveu que comencen a realitzar-se tests ràpids a professionals sanitaris i en residències de majors, però la idea és ampliar a tot el que haja d'anar a treballar. També està en l'aire encara si tots haurem de portar mascareta i si hi haurà per a tots.

A mesura que es relaxen les mesures de tancament, i tornen escalonadament alguns sectors a l'activitat, es preveu que es puguen fer tests ràpids per a detectar persones asimptomàtiques, i també que s'obligue l'ús de les mascaretes a tota persona que isca de casa. Si hi ha prou abastiment tant de tests com de mascaretes, com es repartiran i com s'aplicaran, han sigut els dubtes més nombrosos en la compareixença de la consellera de Sanitat d'aquest 6 d'abril, tot i que Ana Barceló no ha pogut confirmar gran cosa a espera de la reunió sectorial amb el Ministeri de Sanitat i saber com s'aplicaran les mesures.

El que sí que ha confirmat Barceló és que a la comunitat arribaran més de 86.900 tests ràpids, i l'ordre de prioritat per a practicar-los és personal sanitari, residents i treballadors a residències de majors, forces de seguretat i serveis essencials. "I amb l'alçament del confinament, totes les persones que hagen de desplaçar-se per anar a treballar". Barceló diu que "faran falta més tests", però que confien en poder adquirir-los a poc a poc. I en principi no seran obligatoris, però "donarà seguretat".

Respecte a la possibilitat de tindre mascaretes per a tots, i com es faria el repartiment, Barceló espera a la reunió sectorial per a saber del material del qual disposaran. Però sí que ha deixat entreveure que si les mesures progressives per alçar el tancament van com és d'esperar, tot el que isca de casa per anar a treballar haurà de fer-ho amb mascaretes.