Tibi, una potència en patrimoni hidràulic
De forma paral·lela a aquesta visita, un grup de joves de Tibi ha viatjat a Lituània per a descobrir noves pràctiques ambientals per tal d’adaptar-les a la seua localitat.
Un grup d’experts de diversos països d’Europa han visitat el molí paperer i el pantà de Tibi i n’han fet una valoració molt positiva en matèria sostenible.
Gràcies al projecte Interreg Europa WAVE, promogut pel Departament de Cicle Hídric de la Diputació d’Alacant, han pogut visitar la localitat una sèrie de tècnics, universitaris i polítics holandesos, italians, danesos, hongaresos i eslovacs. La visita va tenir lloc el 12 de maig i estigueren acompanyats per diversos investigadors i alumnes de la Universitat d’Alacant i altres professionals en gestió de patrimoni, arquitectura i medi ambient.
L’objectiu d’aquesta visita internacional era “conéixer millor projectes singulars com el del Corredor Verd del riu Montnegre i interactuar amb el govern local”. Els experts europeus, a més a més, també han pogut admirar bona part de “les potencialitats del municipi en matèria de patrimoni hidràulic” com el molí paperer i el pantà, que està prop de complir 430 anys d’història, i per al qual s’està treballant en un Pla Especial.
La importància d’aquest conjunt patrimonial de caràcter hidràulic ha sigut definit com a “únic a Europa i que forma part de la nostra identitat”, en paraules de Juan Ignacio Ayala, regidor de l’Ajuntament de Tibi, qui ha valorat enormement totes les iniciatives que ajuden a donar-li visibilitat i fomentar la seua internacionalització i sostenibilitat.