El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tindrem un cartell hiperrealista de l'artista José Borrell

Visita a Fontilles, un dels actes indispensables de cada Mig Any
Benedicto Ripoll serà l'encarregat de dur la batuta el dia Dels Músics del 2018

Estem en el mes del Mig Any i, és clar, arriba l'esperat nomenament: qui farà el cartell de festes i qui dirigirà l'himne. Doncs bé, aquest divendres 13 de desembre s'ha desvelat el misteri: l'artista alcoià José Borrell farà el cartell, i el músic Benedicto Ripoll serà el director de l'Himne. Però el Mig Any continua. Ja està tot preparat per a la solidària i tradicional visita a Fontilles, demà dissabte. Aramultimèdia estarà allí perquè no et perdes res.

És l'elecció que ha fet el regidor de festes, Raül Llopis, per al cartell i l'himne del 2018.

En aquesta ocasió Raül Llopis ha triat per al cartell anunciador "una línia artística basada en el realisme que intenta capturar l'ànima de les persones retratades. La seva llum i realisme ja ha viatjat per diferents exposicions de la Comunitat Valenciana i la resta d'Espanya". Es tracta de l'alcoià José Borrell, molt conegut en el món artístic i de la festa pel retrat que fa cada any de la Fallera Major de València, i que pengen del Museu Faller. Va nàixer a Alcoi l'any 1969 i es va formar en l'Escola d'Arts en la dècada dels 80, "uns estudis a la manera antiga", diuen des de l'Ajuntament, "basada en la pràctica de l'ofici. La seva obra se sosté sempre sobre un dibuix precís, que li porta a materialitzar obres molt complexes". De fet, els seus primers dibuixos foren a bolígraf, "i s'esforçava a fer-ho bé perquè no podia esborrar". Del bolígraf va passar al llapis, al carbó i després al pastís, que, juntament amb l'oli, són les tècniques que empra actualment. L'artista defineix el seu estil com "un realisme irreal de la vida que m'envolta", i des del consistori diuen que "com tot pintor hiperrealista, treballa igualment l'engany tàctil, aplicant-se a suscitar la materialitat del pèl sedós, del metall, la textura de les cistelles i de les flors o la pell de les fruites".

I si Borrell porta el pinzell en la mà, qui portarà la batuta serà Benedicto Ripoll. Raül Llopis presenta la seua elecció i diu que "pertany a una saga de músics; fill de l'impulsor de la dolçaina a Alcoi, Benedicto Ripoll Peidro, a més ha estat mestre de diferents músics que ja han dirigit l'himne com Rafael Mullor o José Almeria, pertanyent a la Unió Musical". Benedicto Ripoll, també alcoià, va nàixer l'any 1934, i va debutar tan sols amb 11 anys tocant el clarinet en la banda de son pare, la Unió Musical. Va estudiar al conservatori Óscar Esplà d'Alacant i amb Javier Donaries a l'Escola Municipal d'Alcoi. Durant més de 20 anys ha sigut director de la banda Unió Musical d'Ibi, on també ha ensenyat solfeig a desenes de joves. Ha sigut mestre d'altres directors de l'Himne, com Rafael Mullor Grau o José Almeria Serrano. I tots tenis les notes seues dins l'oïda, ja que és l'autor de "Passen Bones Festes", peça que la Unió Musical d'Alcoi ha interpretat durant els últims 20 anys en cada Cavalcada de Reis. A més de músic, Ripoll és titulat en Mestratge Industrial en l'especialitat tèxtil, i era Encarregat de la Secció de confecció en l'antiga empresa "Carbonell" d'Alcoi, on actualment s'ubica el Campus d'Alcoi de la UPV. Resideix en Ibi des de l'any 1974, on ha sigut funcionari d'administració fins a la seua jubilació en l'any 1999. Allí ha tingut a la seua família, que continua amb el legat musical. De fet un dels seus fills és el responsable del taller de música "Castell Vermell" a Ibi, d'on Borrell continua sent professor de solfeig. Si vols saber més sobre Borrell, tens un complet currículum ací a la dreta, com a documents adjunts.

I continua el Mig Any amb la visita a Fontilles

I una vegada desvelat un dels misteris més esperats, continuem amb la festa de Mig Any amb la imminent visita a Fontilles. Seran 12 filaes les que hi viatgen en aquesta edició 67 de les festes a Fontilles. Com cada any, Aramultimèdia estarà allí per contar-vos-ho tot. Diumenge 15 d'octubre tindrem el lliurament de premis dels concursos de literatura i dibuix infantil que organitza l'Associació de Sant Jordi. I després, una setmana intensa amb el mundial de Cotos, la presentació de càrrecs i la nit de Mig Any.