El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tints populars i simfònics amb "Tocatta concertante", el nou treball del compositor Jordi Monllor

Jordi Monllor dirigeix en l'actualitat la Societat Musical L’Aliança de la Torre de les Maçanes.

L'estrena de l'obra tindrà lloc aquest dissabte 6 de juliol a partir de les 20 h en l'Amfiteatre Amando Blanquer.

La Corporació Musical Primitiva i el Grup de Dolçainers i Tabaleters La Cordeta ofereixen aquest cap de setmana el seu concert de cloenda de temporada, cita on s'interpretarà per primera vegada "Tocatta concertante", l'última obra del compositor alcoià Jordi Monllor Oltra.

La peça, composta per Monllor per a l'ocasió, serà l'epíleg de la primera part d'aquest concert, dedicat a obres per a dolçaina i banda. El compositor assegura que l'obra "alterna el protagonisme entre la colla de dolçaines i la banda, dotant al conjunt d'un so popular a la vegada que simfònic". Aquesta mixtura genera un "contrast de color entre la colla i la banda", on destaca entre altres elements la inclusió d'instruments populars com el tabal i el bombet, característics d'una Colla.

Jordi Monllor dirigeix en l'actualitat la Societat Musical L’Aliança de la Torre de les Maçanes, encara que manté una forta vinculació a la Corporació Musical Primitiva, formació a la qual pertany des de fa anys. De fet, la Primitiva ja compta en el seu historial amb l’estrena d'altres obres del jove compositor alcoià, com han estat el pasdoble El Moteret, la marxa cristiana Ariana, o l’obra per a banda i clarinets Andante i Scherzino.