El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tirant lo Blanc, lectura col·lectiva per quinzé any a Alcoi

Tirant lo Blanc, lectura col·lectiva per quinzé any a Alcoi / Ajuntament d'Alcoi
Està previst que participen 250 persones el dia 17 de novembre en el CIPFP Batoi

La XV convocatòria de la lectura col·lectiva de Tirant lo Blanc a Alcoi tindrà lloc en el CIPFP Batoi a les 17 h de la vesprada, el divendres 17 de novembre.

La commemoració el dia de les lletres valencianes, des de les Biblioteques Municipals i la Coordinadora de l'Alcoià-Comtat pel Valencià han organitzat per al pròxim 17 de novembre una lectura col·lectiva de l'obra Tirant lo Blanc.

Aquesta novel·la és l'obra del gènere de cavalleries més internacional en llengua valenciana, editada el 20 de novembre de 1490 i per això, es fan actes de commemoració.

En aquesta XV convocatòria està previst que participen menys o menys 250 persones en el CIPFP Batoi d'Alcoi mitjançant dos torns d'intervenció.

Primer, al matí ho farà l'alumnat dels centres escolars, IES Pare Vitòria, IES Cotes Baixes, CEIP Miguel Hernández, CEE Tomàs Llàcer, Col·legi Sagrada Família, Col·legi Sant Vicent de Paül i Col·legi La Salle.

I a la vesprada, a les 17 h, començarà la lectura de la resta de ciutadans, d'entitats i dels partits polítics d'Alcoi, introduït per l'escriptor i professor Carles Cortés, Vicerector de Cultura de la Universitat d'Alacant.

Raül Llopis, el regidor de Cultura, diu que són "imprescindibles aquesta mena d'iniciatives, amb les quals s'aconsegueix fer valdre i preservar els elements constitutius de la nostra identitat com a poble".