El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Toni Francés, alcalde d'Alcoi, després de l'anul·lació d'Alcoinnova: "Qui assumeix ara responsabilitats pels problemes generats a l'empresa?"

L'alcalde assegura tindre "sensacions agredolces" després de l'última sentència que accepta el recurs de La Carrasca i anul·la l'ATE d'Alcoinnova a La Canal

"Algú ha enganyat a l'empresa que volia invertir en la nostra ciutat" assegura l'alcalde Toni Francés, qui diu que li digueren a La Española que en un any, gràcies a l'ATE, tindria el projecte en marxa i "han sigut sis anys perduts de treball, d'esforços, de recursos i il·lusions" per part de l'empresa; i es pregunta "qui assumeix ara responsabilitats". Tot després d'una sentència que anul·la Alcoinnova a La Canal, i Toni Francés torna a oferir a La Española que trasllade el projecte "bo, necessari i importantíssim" a la zona de Pagos.

L'alcalde d'Alcoi Toni Francés assegura tindre "sensacions agredolces" després de conéixer l'última sentència que anul·la al'ATE d'Alcoinnova a La Canal. "Al final s'ha aconseguit el que hem defensat des del principi" diu Toni Francés, "que el projecte d'Alcoinnova, que és bo, necessari i importantíssim per a Alcoi, comarca i tota la Comunitat Valenciana, no es desenvolupe a La Canal". Però es pregunta "qui assumeix responsabilitats per la situació en què s'ha clavat a l'empresa, que ha invertit molts diners, moltes il·lusions i li van vendre la moto".

La sentència ha arribat per sorpresa, perquè suposa, com reconeix Toni Francés, un "canvi radical de criteri". Perquè l'Ajuntament havia interposat dos contenciosos que foren rebutjats pels tribunals, i en eixe moment Toni Francés anunciava que Alcoinnova s'ajustava a dret i continuava el procés. "Com és possible que fa sis mesos ens digueren que el projecte és vàlid, i ara el TSJ diu que no és vàlid", diu Toni Francés, qui assegura que des del departament jurídic municipal consideren que "la majoria d'arguments que va utilitzar el govern municipal són idèntics als que ha presentat La Carrasca". Francés remet en aquest punt als dos vots particulars de la sentència que, precisament, recalquen el canvi de criteri respecte sentències anteriors.

Un canvi de criteri que ha vingut bé al govern, des d'on puntualitzen que aquesta sentència "anul·la el projecte en La Canal, però no volem que anul·le el projecte Alcoinnova en la ciutat d'Alcoi". Toni Francés torna a oferir a l'empresa la possibilitat d'instal·lar-se Pagos, en la zona industrial que es vol desenvolupar a l'eixida sud de la ciutat. Assegura que així li ho han fet saber a l'empresa, però que de moment desconeixen la intenció d'Alcoinnova.

Però malgrat aquest canvi de criteri que juga a favor seu, Toni Francés lamenta els sis anys de conflicte judicial i considera responsable al Partit Popular per "l'empenyo i obsessió d'impulsar projectes botant-se procediments, inventant-se figures urbanístiques noves que no van a cap lloc", així com "impulsar un projecte que no era sostenible mediambientalment, i en contra del sentit majoritari de la ciutat d'Alcoi". Considera que "algú ha enganyat a l'empresa que volia invertir en la nostra ciutat" perquè li digueren que en un any tindria el projecte en marxa, però després de sis anys ha arribat l'anul·lació amb aquesta sentència, i sempre a espera de recursos. "S'ha generat un problema a una empresa de la importància de La Española, sense mesurar les conseqüències", diu Francés, qui apunta com a responsables directes a l'anterior govern del PP a Alcoi com a Isabel Bonig com a consellera de territori en el moment de l'aprovació de l'ATE.