El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Toni Francés, alcalde d'Alcoi: "Després de 5 setmanes comencen a doblegar la corba"

  • Alcoi, a 29 de gener del 2021, compta amb un total de 5.158 casos. De tots ells, 1.485 són dels últims 14 dies. Han mort a Alcoi 174 persones, i de totes les morts 65 s'han certificat al llarg d'aquest mes de gener.

L'alcalde d'Alcoi reconeix que en les últimes setmanes s'ha patit una "pressió assistencial dramàtica" i mesures "molt dures", però considera que les pròximes setmanes es voran els resultats.

Gràfic facilitat per l'Ajuntament

Després d'un mes d'increments exponencials a Alcoi, fins al punt de convertir-se en la ciutat espanyola en la incidència més gran, per fi una actualització dóna un lleuger respir. I no és que no s'haja sumat casos, sinó que s'han sumat menys que en anteriors actualitzacions.
Amb les noves xifres publicades aquest 29 de gener, Alcoi ha sumat 273 contagis en els últims tres dies. Són menys de la meitat dels que va sumar el cap de setmana, quasi 600. I hem de retrocedir un mes per a trobar una xifra menor. Aquesta frenada en l'increment de casos ha permés que la ciutat baixe la Incidència Acumulada fins als 2.517 casos per cada 100.000 habitants, després d'arribar al pic de 2.730. El primer descens en cinc setmanes. 

És un descens lleuger, però que l'alcalde sent que és eixe màxim a partir del qual ara doblegarem la corba. Després de l'actualització de hui, Toni Francés ha emés un nou missatge en vídeo on reconeix que encara hi ha situacions "molt preocupants" però anima a mantindre les precaucions, mesures i recomanacions per a continuar en "eixa senda".