El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Toni Francés (alcalde d'Alcoi): "Els tribunals han parlat amb claredat i diuen que Alcoinnova s'ajusta a dret i continua el seu procés"

l'Alcalde d'Alcoi parla d'Alcoinnova
L'Ajuntament ja no presentarà més recursos i ara treballarà per assegurar-se que el projecte siga totalment respectuós mediambientalment amb la zona

Tot i això, Toni Francés no amaga que la ubicació no els agrada, però tiren la tovallola després de l'últim auto en el qual es rebutja el recurs de cassació de l'Ajuntament contra l'ATE: Queda pendent un segon contenciós administratiu, però l'alcalde no li veu recorregut després de les últimes sentències. Això sí, assegura que ara "treballarem perquè siga el projecte que volem tots, un revulsiu, dinamitzador de l'economia i respectuós amb el Medi Ambient".

L'alcalde d'Alcoi Toni Francés ho ha deixat clar: la justícia li dóna la raó a La Española, i el projecte d'Alcoinnova continua endavant. Francés assegura que respecten la decisió judicial i que ja no faran més passos per aconseguir un canvi d'ubicació. "El dia de hui" assegura Francés, "continuem pensant que La Canal no serà la millor ubicació, pensem que hi ha altres ubicacions amb garanties, i que el PP i la Generalitat no van actuar correctament. Però no podem afirmar que el projecte no és legal i no compleix la legislació vigent". És per això que Alcoinnova continua els seus tràmits i ara "treballarem perquè siga el projecte que volem tots, revulsiu, dinamitzador de l'economia, i respectuós amb el Medi Ambient".

Malgrat tot, l'alcalde Toni Francés continua pensant que el govern popular no ho va fer bé perquè no va tindre en compte l'Ajuntament per l'aprovació de l'ATE, i el consistori no ha pogut opinar sobre una actuació al seu territori. Toni Francés diu que "enteníem que es produïa discriminació amb altres actuacions on sí que s'ha comptat amb els ajuntaments, com el procés del Nou Mestalla amb l'Ajuntament de València". Però el TSJ ha desestimat el contenciós administratiu, i ara el Tribunal Suprem el recurs de cassació, així que l'Ajuntament ja no farà més moviments judicials. Queda pendent un segon contenciós administratiu interposat per l'Ajuntament en contra de l'aprovació del pla, però Toni Francés assegura que, a la vista de les últimes decisions judicials, no veuen a aquest contenciós molt recorregut.

Per altra banda, queda pendent l'últim informe mediambiental requerit per conselleria a La Española, i que ara està en els últims dies d'exposició pública. Ara s'obrirà un procés d'entre 4 i 6 mesos en el que l'empresa contestarà les al·legacions i després la conselleria decidirà si dóna l'últim vistiplau burocràtic a l'empresa. Després d'açò, La Española ja podrà demanar la llicència d'obres i començar els treballs. Vore les excavadores preparant el terreny en la Canal podria ser una realitat, segons les estimacions de l'alcalde d'Alcoi, a finals d'any.

Cal tindre en compte que posteriorment, cada empresa que vulga instal·lar-se al parc empresarial d'Alcoinnova, haurà de complir tots els requisits mediambientals i necessitarà una aprovació específica per part de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.