El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Toni Francés: "La comarca tindrà major representativitat a la Diputació si jo sóc diputat provincial"

Toni Francés és el candidat proposat per la direcció provincial del PSPV.

L'alcalde d'Alcoi compta amb el suport de la direcció provincial del partit, que l'ha proposat com a únic candidat. A més, des de València volen que siga ell el portaveu dels socialistes en la cambra autonòmica.

L'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, defén amb aquestes paraules la seua candidatura per a convertir-se en representant de les nostres comarques a la Diputació d'Alacant, després que l'alcalde d'Alcoleja, Quico Fenollar també s'haja posicionat per al càrrec.

Fenollar i Francés hauran de reunir abans d'aquest dilluns els avals d'almenys el 30% dels regidors socialistes a les nostres comarques. Si ho aconsegueixen, tots dos s'enfrontaran en unes primàries per tal dirimir qui serà un dels catorze diputats socialistes a la cambra provincial.

A favor seu, l'alcalde d'Alcoi compta amb el suport de la direcció provincial del partit, que l'ha proposat com a únic candidat. També compta amb el vistiplau de València, des d'on volen que Francés es convertisca en el portaveu del PSPV en la Diputació d'Alacant. Aquest és l'argument utilitzat per l'edil alcoià, reconeixent que "la nostra comarca tindrà més representativitat" si és ell el diputat. "No tinc cap mena d'aspiració personal optant al càrrec, el meu compromís és amb el conjunt de la comarca" ha assegurat Francés.

Per la seua banda, Quico Fenollar s'exposa a l'expulsió del partit amb la seua candidatura. Així almenys ho confirmen fonts socialistes, ja que segons els estatuts del partit, la proposta de candidatura de la direcció del PSPV no pot ser rebatuda. Amb la seua postura, Fenollar s'oposa també a direcció del partit en Ferraz, des d'on ratifiquen a l'edil alcoià com a diputat.

L'aspiració de Fenollar és que els municipis amb menys població estiguen representants mitjançant la seua candidatura, encara que Francés recalca que tots els pobles de les nostres comarques tindran "més força i representativitat" si és ell l'escollit.