El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Toni Francés: "Mantindrem els patges d'Alcoi perquè és una part essencial i volguda de les nostres tradicions"

Un patge amb les burretes del dia del Ban reial
  • Francés diu que la Cavalcada, inclosos els patges, son Bé d'interés cultural Immaterial, festa d'interés turístic nacional i la més antiga d'Espanya
  • "No hi ha cap signe discriminatori i racista, sinó que la seua presència és més que esperada, perquè són portadors d’il·lusió".

L'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, irromp de ple en la polèmica del Black Face i els patges d'Alcoi i anuncia que no hi haurà canvis en el futur tal com deixava entendre la regidora de Festes, Carol Ortiz -ahir- en la Sexta TV. Segons Francés, "els patges són un dels elements més volguts i que mantenim i mantindrem com a part indispensable del nostre poble i de la nostra tradició". La festa està avalada per la declaració BIC i per ser d'Interés Turístic Nacional.

"Són l’essència de la nostra festa dels Reis d’Orient, un dels elements més volguts i que mantenim i mantindrem com a part indispensable del nostre poble i de la nostra tradició". Reacció directa de Toni Francés a la polèmica del Black Face en la cavalcada d'Alcoi i després que Carlos Mazón i Carlos Pastor (PP) criticaren este mateix matí en la ciutat les declaracions de Carol Ortiz, regidora de Festes, qui deixava entreveure que l'Ajuntament replantejaria en un futur aquesta situació provocada per la crítica d'Afroféminas.

Amb aquest comunicat, Francés desdiu a Ortiz i aclareix que els patges són intocables. L'alcalde afirma que "els patges d'Alcoi són éssers màgics, són els personatges més esperats i volguts de la Cavalcada. El patge és un component absolutament essencial que forma part de la màgia i singularitat de la nostra Cavalcada. No hi ha cap signe discriminatori i racista, sinó que la seua presència és més que esperada, perquè són portadors d’il·lusió".

Per últim, ha recordat que la composició de la Cavalcada està protegida, està declarada Bé d'Interés Cultural Immaterial (BIC), la màxima figura de protecció patrimonial que té la Cavalcada de reis més antiga d'Espanya, i és Festa d’Interés Turístic Nacional.