El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Toni Francés viu des de fa 10 dies a Penàguila i desmenteix que s'haja botat el tancament perimetral d'Alcoi

Tweet des de Penàguila./ Twitter

Toni Francés indica que està vivint a una segona residència de Penàguila després que acabara el tancament perimetral d'Alcoi i abans que es decretara aquest tancament perimetral del cap de setmana.

 

Aquest diumenge ha tornat a Alcoi per complir amb compromisos laborals.

 

Este diumenge ha anat a Alcoi, a la Missa del Jesuset del Miracle en acte oficial. El PP i Compromís li demanen que done exemple.

Després d'algunes informacions aparegudes en xarxes socials, l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés indica que fa dies que resideix a la casa que la seua família té a Penàguila. L'alcalde insisteix: "No m'he saltat el confinament perimetral i és una cosa que en cap moment faria". Amb aquest comunicat, el PSOE ix al pas d'algunes acusacions contra Francés a les xarxes socials.

Francés ha explicat que des de fa ja dies -després que acabara el tancament perimetral d'Alcoi i abans que es decretara aquest tancament perimetral del cap de setmana-, es troba residint a la casa que la família té en la pròxima localitat de Penàguila, on passen èpoques de l'any com la primavera i l'estiu.

Enguany, per la situació que es viu a causa de la Covid-19 i qüestions familiars, va anticipar la seua estada en aquesta segona residència i fa uns deu dies que es troben en ella, segons el comunicat dels socialistes alcoians. El divendres, abans d'iniciar-se l'horari de tancament perimetral, es va desplaçar a la seua casa i diumenge ha tornat a Alcoi per a assistir a la Missa del Jesuset del Miracle, complint així amb la seua activitat laboral.

Toni Francés assenyala que “es dona la circumstància que fa ja dies que som a la casa que tenim a Penàguila, com molts saben, i hui diumenge m'he desplaçat a Alcoi per a assistir a la tradicional missa del Jesuset del Miracle i tornar de nou a la meua casa a Penàguila. Lamente que s'haja pogut crear una confusió, però vull aclarir aquest tema perquè en cap moment ha suposat saltar-me el tancament perimetral”.

 

Reacció del PP

Juan Enrique Ruiz i el PP han fet circular un vídeo per les xarxes socials on demana l'alcalde d'Alcoi que siga responsable i que actue com a exemple per a la resta dels alcoians, que, ara per ara, no poden eixir d'Alcoi i quasi de casa per les restriccions.

 

 

Compromís Alcoi, per la seua banda, també ha publicat a les seues xarxes un post de crítica. Han recordat que "actualment, la incidència de Covid a Alcoi és de 2.417 casos. Molts negocis, com l’hostaleria, s’han vist obligats a tancar. En aquesta situació, l’alcalde ha de ser un exemple de compliment de les normes, però no ha sigut així".

Per això han demanat explicacions i responsabilitat.