El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Toni Francés serà diputat provincial, amb el 60 per cent del vot dels regidors socialistes

Toni Francés, en conéixer el resultat de les votacions a l'exterior dels jutjats d'Alcoi

Javier Sendra, pel Partit Popular; i Toni Francés, pel PSOE, seran els dos representants comarcals en la Dipiutació Provicnial, que es constitueix el pròxim 19 de juliol. 

S'enfrontava a Quico Fenollar, alcalde d'Alcoleja, qui s'ha mostrat satisfet de poder triar en votació, tot i que lamenta que no hi haja una veu dels pobles a la Diputació. Francés ha aconseguit 43 vots i Fenollar 29, d'un total de 76 regidors (4 no han anat a votar).

Finalment serà Toni Francés el diputat provincial del PSOE que represente les comarques de l'Alcoià i el Comtat. El resultat ha quedat 40-60, amb 29 vots per a Quico Fenollar, 43 per a Toni Francés, i 4 abstencions. Uns resultats que incrementen la distància, que era més ajustada en la presentació d'avals, amb 33 per part de Fenollar i 38 per part de Francés. Així les coses, el pròxim dia 19 de juliol en la configuració de la Diputació Provincial, els dos representants comarcals seran Toni Francés pel PSOE i Javier Sendra pel PP. (Un incís. La representació comarcal inclou 30 municipis que corresponen a la Junta Electoral de Zona. Són 29 de les nostres comarques - tots excepte Tibi, Onil i Castalla -, més Confrides, de la Marina Baixa).

En conéixer els resultats, Quico Fenollar ha fet una valoració "positiva, perquè he pogut exercir el nostre dret a triar un candidat". Assegura que "la comarca ha decidit que siga Toni el representant i estarem al costat d'ell pel que faça falta" però reconeix que s'ha generat certa "incertesa, perquè el 40 per cent de la comarca pensa que ha de tindre una veu en la Diputació".

Per la seua banda Toni Francés es mostra satisfet de tindre el suport dels regidors i assegura que la seua candidatura "recull més representativitat de la comarca", amb el 60 per cent dels vots i de diferents municipis, "de menor a major població".

Ara cal saber si des de la direcció del Partit entendran aquesta segona candidatura com un enfrontament que cal expedientar. Francés considera que "ningú pot assumir personalment una representació que no li correspon", i explica que la decisió de proposar candidat és de la direcció del PSOE. "Aquesta candidatura en contra del partit mai s'hauria d'haver presentat, i no ha fet cap bé al conjunt de la comarca ni a la imatge del partit socialista", diu Francés.

 
Fenollar, per la seua banda, no considera que açò supose cap "escissió" ni problema amb la direcció. Reconeix que fins a últim moment no ha estat possible un acord, perquè volien representació en la institució provincial i "des de la part oficial del partit no ens han deixat perquè ja tenien un candidat elegit". Així les coses optaren per la votació i ara "esperem que Toni faça el que toca".