El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Toni Francés sobre Alcoinnova: "No hem canviat de postura i farem el que siga per canviar la ubicació"

L'alcalde Toni Francés, parla d'Alcoinnova/AM
L'alcalde assegura que l'Ajuntament no pot presentar revisió d'ofici, i que esperen a les sentències judicials

L'alcalde assegura que el govern municipal no ha canviat de parer i que aposta per un canvi d'ubicació d'Alcoinnova. Toni Francés explica que "hem interposat dos contenciosos davant la declaració de l'ATE d'Alcoinnova perquè no compartim la ubicació que vol l'empresa". Tot i això assegura que no poden demanar una revisió d'ofici perquè ja han presentat els contenciosos, i esperen les sentències corresponents.

Toni Francés explica que per una banda estan pendents de les sentències en els tres recursos que encara estan oberts, dos per part de l'Ajuntament i l'altre per part de Salvem l'Aqüífer. Per això diu que no poden demanar una revisió d'ofici perquè "és una opció quan se t'ha passat el temps de presentar un recurs. Però l'Ajuntament, com Salvem l'Aqüífer, va presentar en temps i forma els recursos davant l'ATE Alcoinnova, i la revisió són els contenciosos que hi ha oberts". Francés recorda a més que aquesta revisió d'ofici la pot demanar un tercer o la mateixa administració i diu que "si el conseller d'economia considera que hi ha alguna cosa malament, pot demanar també la revisió d'ofici".

Per altra banda està el possible aplanament de la Generalitat en un d'aquests recursos, és a dir, que es retire del procés judicial perquè dóna la raó als demandants. Però per a l'alcalde, aquesta fase no té per què suposar la paralització del procés, ja que "si la Generalitat es retira, la Española continua en el procés". A més, l'alcalde explica que, segons la proposta de Podemos a les Corts, i que ha rebut el suport de PSPV i Compromís, "cal vore si hi ha responsabilitat patrimonial i conseqüències per a la Generalitat, és a dir, si l'aplanament suposa indemnitzar a l'ATE per retirar-li el projecte".