El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Toni Francés sobre els pressupostos de la Generalitat: "És la inversió més important de les últimes dècades"

3 milions per AITEX, o 2,5 milions per acabar la depuradora d'Alcoi. També hi ha partida per començar la redacció de la via verda entre Alcoi i Villalonga, o per a convertir el CCJ en un centre exemplar d'eficiència energètica. Pots consultar el detall dels projectes al final de la notícia.

Els socialistes trauen pit pels pressupostos de la Generalitat, i asseguren que són molt bons per a les comarques. En inversió, es preveu 25 milions d'euros per a les comarques, dels quals 10 són per a Alcoi.

La diputada socialista a les Corts, Toñi Serna; el secretari general dels socialistes i subsecretari de la conselleria d'infraestructures, Rafa Briet, i l'alcalde d'Alcoi i diputat provincial Toni Francés han presentat a Alcoi la part dels pressupostos de la Generalitat que afecten les comarques. Es preveu que els pressupostos s'aproven abans que acabe l'any.

Han recordat l'increment en la partida destinada a l'impuls de la indústria, o el reforç que es farà a Sanitat per la situació de pandèmia, polítiques generals de les quals també es beneficien les comarques. Però s'han centrat en les inversions previstes, i que a les comarques, segons les xifres oferides pels socialistes, ascendeixen a 25 milions d'euros, 7 més que en els anteriors pressupostos. Rafa Briet assegura que són uns pressupostos importants perquè incorporen reivindicacions històriques de les comarques. Pel que fa a Alcoi, la inversió prevista és de 10 milions d'euros, "la més important en les últimes dècades", assegura l'alcalde.

Els projectes que han detallat i que tenen reflectida una partida pressupostària són els següents.
 

En l'àmbit comarcal:

 • Dins del Pla Edificant, 2,6 milions d'euros per al col·legi El Bosco de Cocentaina, 6,6 milions d'euros per al Bracal; i 2,1 per al Rico Sapena de Castalla. S'inclouen també millores a Ibi per 4 milions, Onil per 2,5 milions d'euros, l'Alqueria d'Asnar per 500.000 euros, i Banyeres de Mariola per 350.000.

 • Projecte de la via verda entre Alcoi i Vilallonga. Està prevista la redacció de dos trams per 78.000 i 107.000 euros respectivament.

 • Redacció del Pla Territorial de les Comarques Centrals, amb 128.000 euros dels 300.000 que està previst que coste la redacció. 

 • Pla Territorial de la Serra d'Aitana, ara en fase d'estudi. No té partida assignada, però es preveu despeses per part de les partides d'assistència tècnica de la conselleria.


En l'àmbit local, a Alcoi:

 • 1,2 milions d'euros previstos dins del Pla Edificant.

 • 2,5 milions d'euros per a finalitzar la depuradora d'Alcoi.

 • 3 milions d'euros en suport d'AITEX; part dels quals ajudaran al trasllat que fa l'institut tecnològic a Batoi.

 • 500.000 euros per al CdT d'Interior, que estarà ubicat a Rodes.

 • 200.000 euros per al Parc Tecnològic de Rodes, "partida inicial que es desenvoluparà en un conveni a varios anys".

 • 200.000 euros en 2021, que arribaran als 500.000 en dos anys, per a la reforma i millora de l'eficiència energètica al CCJ.

 • Una nova edició del Pla Arrus.