El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Toni Francés sobre la residència d'Oliver: "No tenim dades però sabem que en els últims dies s'ha estabilitzat la situació"

Parlem en l'alcalde d'altres aspectes d'aquesta crisi ara mateix, com l'increment de brossa als carrers, o la futura tornada gradual a l'activitat econòmica.

Parlem a distància amb l'alcalde Toni Francés per preguntar-li per la situació a Alcoi i a la residència, les mesures locals o la probabilitat de celebrar els Moros i Cristians a l'octubre.

No hem aconseguit dades concretes sobre la situació a Alcoi, i l'alcalde Toni Francés torna a remetre a la decisió de la conselleria de Sanitat d'oferir tan sols dades provincials. Tot i això, sí que assegura que la situació "en els últims dies" s'ha estabilitzat a la residència de majors d'Oliver, un dels focus més virulents a tot el territori valencià, i des d'on no es té dades des de fa més d'una setmana

Pel que fa a la resta de la ciutat, que depén de l'àrea de Salut 15, la situació a l'Hospital es manté controlada i fins i tot "en els últims dies ha baixat la pressió assistencial". Per fonts pròpies, sabem que a l'Hospital els ingressos per coronavirus són progressius i, per tant, s'evita de moment la situació de col·lapse.

Parlem en l'alcalde d'altres aspectes d'aquesta crisi ara mateix, com l'increment de brossa als carrers, o la futura tornada gradual a l'activitat econòmica. També li preguntem per les festes de Moros i Cristians, i ens explica que la idea és celebrar-les, però que encara s'estudien diversos escenaris i dependrà de l'evolució de la crisi......