El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Toni Francés sobre la situació a l'hospital o el cementiri: "No hi ha en aquest moment saturació"

AMB VÍDEO: L'alcalde d'Alcoi Toni Francés parla en ARAMULTIMÈDIA per explicar la situació a Alcoi. Assegura que a hores d'ara, i malgrat la situació complicada, ni l'Hospital ni el cementiri estan saturats o col·lapsats. Respecte al focus a la residència, sembla que no té la mateixa incidència a la ciutat, "no tenim una situació més greu que a altres zones".

L'Ajuntament d'Alcoi ha habilitat un servei d'atenció psicològica per a les famílies que han perdut un membre en el brot de la residència DomusVI del carrer Oliver. La xifra oficial és de 26 morts fins ara, i és a la que es remet l'alcalde, qui explica que siga quina siga la xifra "és difícil de digerir, ens colpeja a tots".

Però, tot i la virulència del brot de la residència de majors, Toni Francés diu que no té la mateixa incidència a la ciutat, on "estem en la mitja d'afecció, no hi ha una situació més greu que en altres zones". Així també assegura que ara per ara no hi ha saturació a l'Hospital, "encara no s'ha produït i esperem no arribar, però si fora el cas estan preparats", i recorda els 40 llits que s'habilitaran al CEEM del Barranquet del Soler. També al cementiri i als tanatoris "podem atendre tots els casos per a donar sepultura".

Parlem també en l'entrevista a l'alcalde sobre el comportament de la ciutadania, o la reacció d'empresaris i institucions.